Andere raceklassen

Gestart door Doefie, 29 maart 2005 - 13:06:14

« vorige - volgende »

Vind je het goed?

Ja
15 (83.3%)
Nee
3 (16.7%)

Totaal aantal stemmen: 15

0634

Alsof de huidige lichting rijders ook zo in elkaar steekt. Ik zie er geen een die op het hoogste niveau actief is die dat soort dingen heeft uitgehaald. De strapatsen van Maldonado c.s. hebben ook niks te maken met de hardheid van Senna of Schumacher die voortkomt uit de wil om niet te verliezen, maar veel meer met het onvermogen om op het hoogste niveau te kunnen racen.

Matthijs

Precies, daar zit het verschil. Een paar jaar geleden duwde Schumacher in de Mercedes nog bijna Barrichello in de Williams in de muur, Hongarije 2010. Agressief, maar het woordje bijna is de kern. Ik denk dat een aantal jongens uit de huidige F3 een grote crash hadden veroorzaakt.

Perton

Nu willen ze zelfs het direct vanuit de karts naar F3 gaan verbieden, maar dat vind ik persoonlijk flauwekul. Als je kijkt naar Lance Stroll, die is juist afkomstig uit de F4, het paradepaardje van de FIA. En Markus Pommer heeft al jarenlange F2- en F3-ervaring. Dat is gewoon paniekerige symptoombestrijding. Het probleem zit em niet in de karts.

Kootje

Nee, het probleem is dat al die gastjes zich dankzij Max nu extra in de kijker willen rijden en daarbij te veel risico nemen. Gemakshalve vergeten ze daarbij dat Max de uitzondering op de regel is en dat de nrs 1 en 2 van vorig jaar nog steeds F3 en GP3 rijden.

Perton

Welnee, dit speelt namelijk al jaren, het is nu alleen extra erg geworden. Dat zal dan ongetwijfeld door Max komen, maar het fundamentele probleem is niet Max.

Jehoentelaar

Inderdaad, het onbeholpen gedoe is al een jarenlang spelend probleem wat in meerdere juniorklassen speelt. Er wordt al langer gesproken van een soort Playstationgeneratie waarin te vaak over de grens wordt geracet. Verstappen speelt daar een minimale rol in.

-Nino-

Het blijft toch mooi he, die jongens die in de Formule 3 proberen een plek te veroveren in de autosport.

Zijn er ondertussen ook nog mensen aan het genieten van Goodwood op MotorsTV?

Edwin90

Ik zit de zes uren van Watkins Glen te kijken...Ik zeg het niet snel, maar de regen heeft compleet de angel uit een tot dan toe best aardige race gehaald. Rode vlag nu zelfs.

Franky R.


SDG

Zes doden bij rally in Spanje.  :(

Citaat
Bij een ongeluk bij een rally in het Spaanse Carral zijn 6 mensen omgekomen. Er vielen ook 16 gewonden.

Een wagen die tijdens de Rally van La Coruña uit de bocht ging, kwam in het publiek terecht. Vier vrouwen en twee mannen overleefden de klap niet. Zestien andere toeschouwers, onder wie vier kinderen, werden gewond naar het ziekenhuis gebracht. Sommigen verkeren nog in kritieke toestand.

Volgens Spaanse media was één van de overleden vrouwen zwanger. Haar partner was ook bij de slachtoffers die de klap niet overleefden.

De wagen die op de toeschouwers inreed was de Peugeot 206 XS van Sergio Tabeayo en Luis Miguel Prego. De bestuurder en zijn co-piloot zijn naar verluidt ongedeerd.



http://www.standaard.be/cnt/dmf20150906_01852348?utm

Jehoentelaar

Las dat de mensen te dicht op het parcours stonden bij het uitkomen van de bocht. Dat is vragen om narigheid.

gloudiesaurus

CitaatLouis Delétraz had vandaag aan één punt genoeg om de Northern European Cup voor Formule Renault 2.0 op zijn naam te schrijven. Hij deed het in stijl met een overwinning.
Over twee weken in Jerez kan hij ook de EuroCup op zijn naam schrijven. Als hij daarin slaagt, wordt hij (na Valtteri Bottas) pas de tweede coureur die de dubbel wint.



Louis Deletraz, de zoon van Jean-Denis Délétraz. De coureur die ervoor zorgde dat de FIA met een 107%-regel kwam  ;D
GPPits.net: als Formule 1 een passie is

Perton

Gelukkig een stuk talentvoller. Kan wel eentje worden om in de gaten te houden als ie zich lekker blijft ontwikkelen.

SDG

Minder leuk nieuws: het Marc VDS-team heeft onlangs aangekondigd dat het na dit seizoen zijn GT-programma stopzet. Het succesvolle Belgische raceteam blijft in de toekomst wel actief in de MotoGP.


http://www.marcvds.com/car/news/detail/the-end-of-an-era-for-the-marc-vds-racing-team#.VhkI0NOheUl

Robbert65

"We have to remember these days. There is no guarantee they will last forever. Enjoy them as long as they last." – Sebastian Vettel