Armstrong klaar voor zesde Tourzege

Gestart door Martin, 24 juli 2004 - 11:43:01

« vorige - volgende »

Martin

Voor het eerst in de geschiedenis gaat een renner voor de zesde keer de Ronde van Frankrijk winnen. Lance Armstrong schrijft, als hem zaterdag in de tijdrit niets lelijks overkomt, zondagmiddag geschiedenis op de Champs Elysées in Parijs. De Amerikaan heerst sinds 1999 in de Tour de France. Zondag wordt een feestrit voor de Texaan, met een lengte van 163 kilometer tussen Montereau en Parijs.

De traditionele rondjes op de Champs Elysées vormen eigenlijk het saaiste gedeelte van de Ronde van Frankrijk. De kans dat een vluchter op de slotdag daadwerkelijk uit de greep van het peloton blijft, is kleiner dan de kans dat er op de laatste etappe nog een renner moet opgeven.

Voordat het peloton Parijs bereikt, nemen de wielrenners nog uitgebreid de tijd om wat grappen en grollen uit te halen. Op de Champs Elysées wordt het toch nog ernst. De spurters willen dolgraag de prestigieuze eindsprint op hun naam zetten. Na de slopende bergetappes in Pyreneeën en Alpen liggen de krachtsverhoudingen toch anders dan in de eerste Tourweek. Denk maar aan de verrassende ritzege vorig jaar van Jean-Patrick Nazon.

Dit keer moet ook de strijd om de groene puntentrui nog worden beslist. Robbie McEwen heeft na de achttiende rit op vrijdag een voorsprong van elf punten op de Noor Thor Hushovd.
[/img]

razzle_dazzle

Vergeet ook niet dat Richard Virenque voor de zevende keer de bolletjestrui zal winnen als hij Parijs haalt. Dat is wederom een absoluut record dat in deze tour gehaald wordt. Hiermee doet hij beter dan Bahamontes en onze Lucien Van Impe die beiden zes maal als berggeit werden bekroond.
Een ander minder belangrijk record dat gebroken werd is dat van meeste opgaves in de tour. Jan Kirsipuu mag hier met de "eer" gaan lopen  :roll:.

raikkonen18

ja en ze hebben het allebij verdient zozo ze hebben een goeie tour gereden nu hopen dat zarmstrong dalijk nog de etape wint :lol:

Martin

zarmstrong ken ik niet.
Maar de Texaan gaat winnen.

razzle_dazzle

Texaanse wielrenner: Armstrong
Texaanse boerderij: Farmstrong
Texaanse charmezanger: Charmstrong
Texaanse ...  :?: