20 miljoen ligt klaar voor Foreman.

Gestart door Martin, 18 februari 2004 - 20:03:22

« vorige - volgende »

Martin

George Foreman kan 20 miljoen dollar verdienen bij een terugkeer in de boksring. Bokspromotor Don King heeft de inmiddels 55-jarige oud-wereldkampioen in het zwaargewicht uit Houston die gage in het vooruitzicht gesteld. Foreman overweegt nog één keer de handschoenen aan te trekken ter opluistering van de dertigste verjaardag van zijn legendarische WK-gevecht tegen Mohammed Ali in Zaïre, dat de geschiedenis inging als 'The Rumble in Jungle'.

Foreman stond in 1997 voor de laatste keer in de ring. Toen verloor hij zijn wereldtitel aan Shannon Briggs. Sindsdien was hij boksverslaggever voor de Amerikaanse kabelzender HBO. De bokser wil pas een rentree maken, als hij ruim 23 kilo is afgevallen. Hij moet iets boven de 100 kilo, zijn gewicht uit 1978, wegen alvorens hij de ring weer instapt.

De Amerikaan won zijn eerste wereldtitel in 1973 door Smoking Joe Frazier knock out te slaan. Het jaar erop verloor hij de titel aan Mohammed Ali in Zaïre. In 1987 keerde hij na tien jaar voor de eerste keer terug. Zeven jaar later, hij was toen 45, werd hij de oudste wereldkampioen in het zwaargewicht door de KO-zege op Michael Moorer. In '97 was Briggs te sterk voor hem. Foreman sloot zijn profloopbaan af met 76 overwinningen (68 KO-zeges) en 5 nederlagen.

razzle_dazzle

Dat waren nog eens boksmatchen :D. Kheb Foreman nog enkele keren aan het werk gezien, een brok dynamiet gewoon met de hardste linker allertijden :?.