Even gratie voor hooligan

Gestart door Martin, 10 november 2003 - 20:00:01

« vorige - volgende »

Martin

Veli Haki, speler bij de Engelse semi-profclub Boreham Wood, beleeft komende zaterdag een bijzonder moment. Voor het eerst sinds mei 2002 zet hij weer voet in een stadion van een Engelse league-club. Zijn ploeg neemt het dan in de eerste ronde van het toernooi om de FA Cup in Blackpool op tegen de gelijknamige tweede divisie-club.

Die terugkeer in een stadion van een profclub komt vijf jaar eerder dan verwacht. Vorig jaar werd Haki (23) voor zes jaar verbannen uit alle zogenoemde league-stadions, nadat hij zich als supporter van Millwall vreselijk had misdragen bij een wedstrijd tegen Birmingham City. Uit beelden gemaakt door een beveiligingscamera bleek dat hij de aanstichter was van een massale vechtpartij. Hij kreeg, behalve het stadionverbod, een gevangenisstraf van een jaar.

Dat het ministerie van Binnenlandse Zaken hem nu toch dispensatie geeft voor het stadionverbod heeft een bijzondere reden: toen Hakki in de fout ging, was hij nog geen lid van Boreham Wood.

Eén ding weet de semiprof annex hooligan zeker. Hij zal zich zaterdag in Blackpool als een heer moeten gedragen, wil hij niet het risico lopen dat de dispensatie eenmalig was. En vanzelfsprekend moet Boreham Wood wel een ronde verder komen.