Stadionverbod voor 70 Feyenoord-supporters

Gestart door Martin, 07 november 2003 - 19:43:31

« vorige - volgende »

Martin

Zo'n zeventig supporters van Feyenoord hebben vrijdag een stadionverbod voor zes maanden gekregen. Dat gebeurde naar aanleiding van ongeregeldheden rond de wedstrijd van hun club afgelopen weekeinde tegen Groningen.

Een woordvoerder van de voetbalbond KNVB heeft dat vrijdag gezegd. De straffen zijn in het kader van het gezamenlijke lik-op-stuk-beleid van justitie, de bond, de club en de politie.

De supporters waren zonder kaartje naar Groningen gereisd. In Grijpskerk werden ze door de politie uit de trein geplukt, omdat ze zich hadden misdragen. Aangezien ze ook geen kaartje hadden, kregen ze het stadionverbod. De fans werden vrijdag volgens de politie door buurt- en wijkagenten bezocht die hen erop wezen dat "hun gedrag niet wordt getolereerd".

Voor dit weekeinde hebben de korpsen Haaglanden, Amsterdam-Amstelland, Zaanstreek-Waterland, Rotterdam-Rijnmond en het Korps Landelijke Politiediensten de handen ineen gestoken. Dit in verband met " informatie " dat Ajax en Feyenoord-aanhangers zondag in Volendam met elkaar op de vuist wilen. Feyenoord speelt dan tegen Volendam.

Volgens de politie zijn "uitgebreide voorzorgsmaatregelen genomen" en hebben agenten de opdracht "de zwaarst mogelijke processen verbaal" uit te delen aan lieden die zich misdragen.