Amersfoortse voetballer verlamd na matpartij op veld

Gestart door Martin, 28 oktober 2003 - 17:15:14

« vorige - volgende »

Martin

Een amateurvoetballer uit Amersfoort is in het ziekenhuis opgenomen met verlammingsverschijnselen. Die heeft hij overgehouden aan een vechtpartij na een wedstrijd in de laagste regionen van de competitie.

Onduidelijk is nog of de 21-jarige man blijvend hinder zal ondervinden van de klap die hij zondagmiddag kreeg op het voetbalveld. De speler van de Amersfoortse club VVZA werd in de nek geraakt tijdens een knokpartij op het veld van stadgenoot Amsvorde. Hij zakte bewusteloos in elkaar. De man was weer bij kennis toen hij werd opgehaald door een ambulance, maar kon zijn lichaam nauwelijks bewegen.

De politie, die werd gealarmeerd door VVZA, heeft nog geen verdachte aangehouden. Het bestuur van Amsvorde kan volgens voorzitter Frans Bos geen naam noemen. Het elftal waarvan spelers op de vuist gingen, bestaat geheel uit allochtonen. Zij zijn volgens Bos bij het bestuur nauwelijks bekend. De spelers wilden niet zeggen wie de klap had uitgedeeld. Bij het onderzoek kan de politie beschikken over video-opnamen die zijn gemaakt door een toeschouwer.

De wedstrijd van Amsvorde 8 tegen VVZA 7 liep uit de hand bij een stand van 0-2, nadat een speler van de thuisclub uit het veld was gestuurd. Ook toeschouwers sloegen erop los toen het duel was gestaakt. Een tweede speler van VVZA moest in het ziekenhuis een bloedende hoofdwond laten behandelen. De scheidsrechter, lid van Amsvorde, werd eveneens geraakt. Hij had gefloten in de reserve zevende klasse, het laagste niveau dat de voetbalbond KNVB kent.

Vechtpartijen met zo'n ernstige afloop zijn zeldzaam. De KNVB kan het elftal dat de rellen heeft aangesticht uit de competitie nemen. Beide betrokken clubs zijn geschokt door het incident, zeggen Amsvorde-voorzitter Bos en VVZA-preses Edy van Empelen.

Ruim twee weken geleden was het eerste elftal van De Posthoorn betrokken bij een vechtpartij. In de thuiswedstrijd tegen VVA uit Achterberg sloegen spelers en aanhangers arbiter Gert Trapman uit Bilthoven. De club zal naar alle waarschijnlijkheid uit de competitie worden genomen.

jw83

voetbal bah.... kunne ze niet eens normaal doen

Ajax psv was al net zo erg  :x

Scuderia Ferrari


Rippie

Voetbal begint steeds meer een vechtsport te worden. Hoe de spelers zich gedragen op het veld is niet meer normaal, geen respect meer. De Agressie neemt steeds maar toe, kijk maar naar PSV-Ajax. Scheelde niet veel of ze gingen massaal op de vuist. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen. En dan heb ik nog niet eens over de supporters...
Formerly known as MrF1 ;)

De geschiedenis is het heden, gezien door de toekomst