Blancpain GT Series 2015

Gestart door Sphinx, 05 april 2015 - 10:56:35

« vorige - volgende »

Jehoentelaar

Frijns heeft de auto in het grind gezet in de Tarzan na een paar honderd meter racen. Titelstrijd wordt dus nog een helse strijd.

Sphinx

De Bentley-Boys hebben de quali race gewonnen. Maxi Buhk en Vincent Abril bleven de WRT Audi's van Thiim en Vervisch voor. Bleekemolen en Siedler kwamen als vierde binnen, Frijns en Mies vielen dus uit na 100 meter  :-X
There's nothing wrong with the car, except that it's on fire!

Sphinx

Maxi Buhk en Vincent Abril wonnen vandaag de main race en de titel in de Sprint Series. Christophe Mies had een prima start van achteren en profiteerde goed van een crash tussen de twee Brazil BMW's en de herstart, waardoor hij na een paar ronden al vierde lag. Uiteindelijk kwam de Duitser als tweede binnen, Frijns nam het na een langzame pitstop over. Doordat Bentley een betere stop had, kon Buhk als tweede de pits uit achter de Merc van Roman Mavlanov, die later stopte. Frijns verkleinde het gat naar Buhk tot 3 tellen, maar hij kwam de Duitser niet meer voorbij. Daarmee is de Maastrichtenaar tweede in de Sprint Series drivers cup, maar wel nog winnaar van de GT Series (het overall klassement van Sprint en Endurance opgeteld)
There's nothing wrong with the car, except that it's on fire!

janke

Jammer dat de Ferrari met oa Bleekemolen verstek moest laten gaan vandaag met een engine probleem.
Some things are too important to be left in the past.

Miguel

Wat enorm jammer dat het alweer voorbij is :( Ik heb enorm genoten van het seizoen (Endurance meer dan Sprint), en het was een geweldig seizoen, zowel op als naast de baan. Volgend jaar weer, en misschien eens proberen om ook Silverstone en Paul Ricard mee te pakken in Endurance, en Imola (als dat 'm wordt) en Brands Hatch in Sprint!

Mijn foto's en write up met interviews van het weekend in Zandvoort:
http://www.gt-report.com/2015/10/13/by-the-sea/ - Foto's vrijdag en zaterdag
http://www.gt-report.com/2015/10/15/by-the-sea-pt-ii/ - Verslag weekend
http://www.gt-report.com/2015/10/16/christopher-mies-fight-like-hell/ - Interview Chris Mies
http://www.gt-report.com/2015/10/16/by-the-sea-pt-iii/ - Foto's zondag
http://www.gt-report.com/2015/10/17/indy-dontje-changing-lanes/ - Interview Indy Dontje

Zal binnenkort ook mijn interviews met Liam Talbot (enkel Endurance) en Sean Walkinshaw uitwerken.
Peace out yo.

Jehoentelaar

Ik heb tot halverwege het seizoen de Sprintseries gevolgd en van de races op Zandvoort het een en ander meegekregen. Was jammer dat het veld kleiner werd aan het einde van het jaar, verder uitstekend vermaakt.

Miguel

Vooral het wegvallen van Attempto vanwege een verschrikkelijk domme (maar wel terechte) reden vond ik nogal een aderlating omdat daarmee ook een fabrikant wegviel. Er is nu eenmaal weinig animo voor sprintraces. Ik zou ook liever een aantal van die races, zoals Zandvoort en Brands Hatch, langeafstandsraces zien worden. Maar dat is andermans geld uitgeven dus dat gaat niet gebeuren.
Peace out yo.

Jehoentelaar

Endurance is vooral een hele lange zit waardoor ik daar niet altijd tijd (en zin) in heb. Komt komend seizoen wel weer.

Miguel

Je moet ook andere dingen doen tijdens de race, anders wordt het inderdaad al snel saai zodra de race zich begint te settleën ;)
Peace out yo.

Miguel

Voor de liefhebbers: terugblik op het volledige Blancpain GT-seizoen plus een enorme gallery van onze beste foto's. http://www.gt-report.com/2015/12/04/retrospect-blancpain-gt/
Peace out yo.