Dames in de Formule racerij.

Gestart door Kootje, 24 februari 2011 - 17:19:13

« vorige - volgende »

Zal Susie Wolff de volgende vrouw met een racestoeltje in de F! worden?

Waarom niet? Mits ze een grote zak met geld heeft.
1 (16.7%)
Niet bij Williams of Maldonado moet opstappen. Plus de zak met geld, natuurlijk.
0 (0%)
Tuurlijk, een racestoeltje bij Codemasters...
1 (16.7%)
Ze is nu al langzamer dan een F3-coureurtje...never dus!
4 (66.7%)
Anders...[gaarne aangeven in topic].
0 (0%)

Totaal aantal stemmen: 4

Poll gesloten: 19 augustus 2013 - 19:43:28

Franky R.

Citaat van: Perton op 05 februari 2014 - 15:59:18
Tatiana Calderón zal, zeker na haar prestaties in Florida, ongetwijfeld wel weer in het een of ander F3-kampioenschap opduiken. Misschien Auto GP?

Zolang Carmen Jordá nog netjes ja knikt tegen haar veel te rijke vriend, zal hij ongetwijfeld ook haar racecarrière blijven bekostigen, ook al rijdt ze overal steevast achteraan rond. Misschien is ze slim en laat ze GP3 voor wat het is, we zullen zien.

Alice Powell moet hopen op wat budget, anders is het na een anoniem 2013 helemaal klaar met haar carrière.

Vicky Piria verbaast me dat ze tiende was in de F3 Open. Nog een jaar in die klasse lijkt me wel geschikt voor haar.

Voor de rest loopt er, in Europa althans, geen vrouw rond die nog ergens wat zou kunnen. Misschien dat iemand uit de karting de overstap maakt naar de Formule Renault ofzo, maar dat merken we dan wel.


Zeg, lees je de e-zine wel? http://www.gppits.net/magazine/gppits_in_gesprek_met_beitske_visser/
Beitkse hoopt op F3, anders gaat ze weer FRenault rijden. Ergens zou die FA1 van Acceleration ook tot de mogelijkheden behoren...

Perton

Oja beitske was ik vergeten. My bad. Zal wel duits f3 worden. Wilde ze vorig jaar ook maar toen was er geen budget.


0634

Ik snap nooit zo wat dat toevoegt: een vrouw. Volgens mij gaat het om hoe goed je bent en niet of je vrouw bent of niet. Dat hele onderwerp dat eens in de zoveel tijd omhoog komt over vrouwen in de F1 interesseert me werkelijk geen reet. Ik hou van vrouwen en van F1, maar dat hoeft niet noodzakelijkerwijs samen te gaan (even los van pitspoezen uiteraard ;)).

Franky R.

CitaatDoch is het uitgerekend Susie Wolff die relativeert. Er zijn duizenden mannen met talent die ook F1 willen rijden. Maar er zijn maar 22 stoeltjes beschikbaar. Er zijn dus veel meer mannen die het niet redden.


"Nuff Said, Innit?" ;)

Perton

Waar ik me nog het meeste aan stoor is dat als je kritisch bent op een vrouw, er allemaal moraalridders opstaan dat je seksistisch bent. Nee, ik vond Maria de Villota een compleet gevaar op de weg in de Superleague, dus vond ik het compleet belachelijk dat ze voor Marussia mocht testen. Susie Wolff is zo'n beetje de slechtste DTM-coureur van de afgelopen jaren, dus vind ik het belachelijk dat ze F1-testcoureur is. Om over Danica Patrick nog maar niet te beginnen.

Zolang die houding van de de racerij-feministen niet verandert, gaat er nooit een vrouw succesvol worden, want door elke keer die nietszeggende vrouwen in de Formule 1 te stoppen wordt alleen maar het stereotype beeld dat vrouwen niet zulke goede coureurs zijn bevestigd en zal het op termijn juist lastiger worden om vrouwen serieus genomen te laten worden.

Voor de rest kan het me totaal niet schelen of er een vrouw of man meedoet aan een race, zolang die persoon maar goed kan racen.