Kevin Abbring topic

Gestart door gloudiesaurus, 14 januari 2012 - 00:14:25

« vorige - volgende »

Sphinx

Kevin Abbring heeft zijn start in de Peugeot Cup niet gemist. In de Terre de Causse-rally kwam de jonge Brabander als winnaar uit de strijd, en eindigde nog 13e algemeen. Abbring lag zaterdag na een slechte start in stage 1 19 tellen achter op de kop (ERC rijder Stephane Lefevre op 1 en teamgenoot Charles Martin op 2), maar werkte zich weer omhoog op zondag door alle stages te winnen. Hij had aan de finish 8.1 sec voorsprong op Lefevre. Martin werd derde op 35sec.
There's nothing wrong with the car, except that it's on fire!

Sphinx

#16
Ook in de Rally du Limousin liet Kevin Abbring zich van zijn beste kant zien. Met Lara Vanneste als navigatrice won hij opnieuw de 208 Cup met 54 seconden op Stephane Lefevre, en dat ondanks een motorstoring op de tweede dag. Het was zelfs voldoende om algemeen op een zevende plek uit te komen. In de stand om de 208 Cup is Abbring leider met 43pt, Lefevre is 2e met 30pt. teamgenoot en Loeb-protegé Charles Martin werd zesde is nu derde met 18pt
There's nothing wrong with the car, except that it's on fire!

gloudiesaurus

Hij doet het goed daar!
Jammer dat Volkswagen hem geen echte kans heeft gegeven...
GPPits.net: als Formule 1 een passie is

Sphinx

Voor Neerlands rally-hoop Kevin Abbring liep het niet al te best vorige week. In de rally van Auxerre moest Abbring in leidende positie uitvallen door een defect aan de waterpomp. Zijn belangrijkste concurrent Stefane Lefevre won prompt de rally met 19 tellen op Abbring's teamgenoot Charles Martin. Extra zuur is dat zowel Abbring als Lefevre een joker voor dubbele punten op deze rally hadden gezet (regels van het kampioenschap tellen één wegstreepresultaat en dus die joker). Lefevre buigt daardoor een achterstand om in een voorsprong van zeven punten. Volgende rally is op 6 september, de rally de Mont Blanc
There's nothing wrong with the car, except that it's on fire!

Sphinx

#19
De rally de Mont Blanc is voor Kevin Abbring wisselvallig verlopen. Het begon nog goed met een 2e plaats op dag 1 en zelfs de leiding nadat Mathieu Arzeno van de weg ging. Helaas kreeg hij een lekke band op de tweede dag (kostte één minuut wisseltijd) en blokkeerde zijn koppeling bij de herstart (kostte nog eens vier minuten). Vijf minuten tijdverlies dus en een terugval van één naar acht. De rest verliep niet onaardig en Abbring kon van acht nog naar vijf opklimmen. Het betekent dat Stefane Lefevre nu 86pt heeft en iets wegloopt, Abbring staat nipt tweede met 74pt, maar Charles Martin hijgt m in de nek met 73pt. In theorie heeft ook de nummer 4, Dennis Millet, nog een kans op de titel met 68pt. Volgende is over een maand, de rally d'Antibes op 11 oktober.

There's nothing wrong with the car, except that it's on fire!

Sphinx

Dit weekend is de finale in de 208 R2 Cup, in de Condroz-rally. Kevin Abbring deed in de Alpen goede zaken door de rally d'Antibes winnend af te sluiten. Met nog een rally over is zijn achterstand op Stefane Lefevre nu nog 1 punt.
There's nothing wrong with the car, except that it's on fire!

gloudiesaurus

KEVIN ABBRING KAMPIOEN 208 RALLY CUP FRANCE NA ZEGE IN CONDROZ-RALLY

Nederlands rallytalent Kevin Abbring heeft dit weekend de kampioenstitel in de Franse Peugeot 208 Rally Cup in de wacht gesleept door op de eerste plaats te eindigen van de Cup in de Condroz-rally in België.

Netjes  :)
GPPits.net: als Formule 1 een passie is

Sphinx

Prachtig resultaat idd. Dacht even dat het afgelopen was op zaterdag na een lekke band en een crash waarbij de auto een aardige optater kreeg (zie foto)


Abbring stond ook op flinke achterstand, maar Lefevre viel uit met pech. Enige gevaar was nog dat Abbring niet genoeg snelste tijden zou pakken (waar Lefevre nog bonuspunten mee had kunnen pakken), maar dat viel mee. De Prijs voor zijn winst is een volledig ondersteund seizoen racen in een Peugeot 208 T16. Weet alleen niet of het om het Frans Kampioenschap of het ERC ging.



(foto2: met dank aan Rally4U)
There's nothing wrong with the car, except that it's on fire!

gloudiesaurus

Vraag me nu of wat die prijs precies inhoudt?  :)
GPPits.net: als Formule 1 een passie is

Perton

Goed nieuws voor Abbring, hij rijdt volgend jaar ERC voor Peugeot

http://www.autosport.com/news/report.php/id/111648

gloudiesaurus

Wat is ERC precies?

Is dat waarin Kubica dit jaar reed?
GPPits.net: als Formule 1 een passie is

Perton

Ja. Het is het Europese rallykampioenschap, sinds dit jaar gefuseerd met IRC (wat een paar jaar de tegenhanger van WRC was). Er zit wel wat talent in, maar het is nog een beetje oldskool, met coureurs die maar in X aantal rally's meedoen (en dat geldt zelfs voor de mensen die meedoen om de titel).

Voor de rest weet ik er ook vrij weinig van.

SDG

Citaat van: gloudiesaurus op 28 november 2013 - 12:54:43
Wat is ERC precies?

Is dat waarin Kubica dit jaar reed?

ERC is het European Rally Championship, de opvolger van de ter ziele gegane IRC (Intercontinental Rally Challenge). Kubica reed dit jaar WRC2, die steeds op dezelfde locatie van de grote jongens rijden. Het zijn beiden rallykampioenschappen die vlak onder het WRC staan, dus je zou het ERC zo'n beetje de World Series van de rally kunnen noemen, terwijl de WRC2 dan het equivalent is van de GP2.  :)

Matthijs

Citaat van: SDG op 28 november 2013 - 13:03:24Het zijn beiden rallykampioenschappen die vlak onder het WRC staan, dus je zou het ERC zo'n beetje de World Series van de rally kunnen noemen, terwijl de WRC2 dan het equivalent is van de GP2.  :)
Mooie vergelijking!

Franky R.

Ik vind het vooral erg verwarrend...ERC, IRC en WRC2 plus WRC...Geen wonder waarom ik ben afgehaakt qua rallysport. Zelfs de rallycross kan mij niet meer bekoren.


Ik keek altijd toen men nog met beesten als de Metro 6R4, RS200 en andere dikke auto's reden... :-[