Competitie 2008 - 2009

Gestart door The REAL BUTTON Freak, 30 juli 2008 - 11:58:52

« vorige - volgende »

The REAL BUTTON Freak

Antwerp vist achter het net met klacht speelkalender

FC Antwerp heeft ongelijk gekregen met de klacht over de speelkalender in tweede klasse, waarbij de club elke week moet aantreden tegen de ploeg die de week daarvoor vrij is. De kalendercommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) oordeelt dat de klacht te laat werd neergelegd.
De Great Old vond het onrechtvaardig dat het komend seizoen elke speeldag tegen een club moet spelen die de speeldag daarvoor vrij is (tweede klasse telt komend seizoen 19 clubs).

'Het clubbestuur meent dat de tegenstanders zo een onrechtmatig voordeel genieten, zeker bij een aantal opeenvolgende speeldagen op woensdag en zondag zoals in het begin van de nieuwe campagne het geval zal zijn. Onze club houdt het niet alleen bij een vaststelling, maar is vandaag ook tot actie overgegaan', klonk het op de Bosuil.

Maar de kalendercommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de klacht van Antwerp onontvankelijk verklaard. De klacht werd te laat neergelegd.

Het bestuur van Antwerp kan zich niet vinden in de uitspraak en zal wellicht beroep aantekenen.

vdy (belga)



Een mooi staaltje competitie vervalsing als je het mij vraagt.

Ferrari 2010

Antwerp heeft gelijk. Ik ken niets van voetbal, maar het lijkt me logisch dat ze benadeeld zijn.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Jasper

Ze zijn inderdaad benadeeld, maar dan lach ik in het vuistje. ^^

Supermariobros

Antwerp heeft nu toch zijn slag thuisgehaald voor het Uitvoerend Comité van de voetbalbond. Kort voor de start van de competitie moet de kalender aangepast worden die voor iedere ploeg in de tweede klasse aanvaardbaar is. 

Supermariobros

De coaches van de 18 eersteklassers hebben een charter ondertekend. Ze beloven het publiek "aantrekkelijk, aanvallend en spektakelrijk" voetbal. Het charter heeft als naam gekregen: "Recht op doel."

In de brief staat:

Citaat"Wij, voetbaltrainers, beseffen dat we een grote verantwoordelijkheid dragen tegenover de sport waar u van houdt. U ziet het liefst spetterende doelpunten, met kansen en doelpunten bij de vleet. Wij zullen daar samen voor zorgen."

"Wij verklaren in eer en geweten dat we in het seizoen 2008-2009 onverwijld zullen zorgen voor aantrekkelijk, aanvallend en spektakelrijk voetbal."

"Dat zal u aan alles merken. Aan onze tactiek, het aantal goals, de prestaties van onze ploegen en vooral: aan uw hartslag. Want elke wedstrijd zal er een worden om nooit te vergeten."

Mooie woorden, maar deze kunnen waargemaakt worden is een ander paar mouwen::)

razzle_dazzle



Haha, Interbeton Geeraerd, Metselwerken Leekens of Afbraakwerken Zaki zoiets laten ondertekenen doet de geloofwaardig uiteraard tot ongekende hoogtes stijgen.
Moest het niet zijn voor een document dat van Dewitte komt (where's the catch, what's in for him ?) zou ik het zelfs hartverwarmend vinden.

Het schiet trouwens zijn doel voorbij achter vele betonplaten in het vlaamsche land. In Roeselare, Dender, Tubeke, ZQ of Lokeren wil het publiek immers geen doelpunten zien. Die krijgen spontane orgasmes van een 0-0 ... Bèèèèèk, spektakel !

De mauves uitgeschakeld, Standard straks wellicht ook (en da heeft niks met pessimisme te maken), de RD van kwaad naar erger en wat doet men ?
Nog maar eens afkomen met een "lumineus idee".
Typisch Belgisch. En straks, 1 zege van die "jonge duivels" of een gelukstreffer van de Roze Jeannetten en 't zal weer allemaal zo erg niet zijn.
Spelleke dat al 15 jaar duurt want zolang al glijdt ons voetbal in de afgrond. Veel bla-bla en zeer weinig boem-boem...en da's ook een uitspraak van jaaaaaaaaaaaaaren terug.
't Is nochtans simpel...en net daarom ondoenbaar. Money. Leve de zwarte kassen van Petit en Constant...

Supermariobros

Standard heeft met overmacht de supercup gewonnen. Anderlecht was nergens en liet enorme gaten in de verdediging, het zal zich dringend moeten herpakken voor de competitie start. Daar is Standard klaar voor, maar woensdag wordt Liverpool een ander paar mouwen.

TheIceman

FC Groningen is het seizoen in Nederland goed begonnen. Ze versloegen Vitesse met 4-0 (2x een strafschop).

Vitesse - FC Groningen 0-4 (0-1).
10. De Roover 0-1, 68. Van de Laak 0-2 (strafschop), 73. Berg 0-3 (strafschop), 78. Levtsjenko 0-4.
Scheidsrechter: Nijhuis.
Toeschouwers: 14.900.
Rode kaart: Van der Struijk (Vitesse). Gele kaart: Van der Struijk, Yakubu (Vitesse), Van de Laak (FC Groningen).

Jasper

Lierse haalt Radzinski binnen

Tweedeklasser Lierse versterkt zich met de Canadese spits Tomasz Radzinski.
De 34-jarige aanvaller tekent vandaag een contract voor 1 seizoen, met een optie op een jaar extra. Radzinski komt over van het Griekse Xanthi, waar hij nog een contract had tot 2010.

Radzinski is geen onbekende voor het Belgische publiek. De spits startte zijn carrière in 1994 bij Germinal Ekeren, waar hij 4 seizoenen zou spelen.

In zijn laatste seizoen bij Germinal scoorde hij 19 keer en versierde hij een tranfer naar Anderlecht. Bij de Brusselse club ontbolsterde de snelle spits volledig en scoorde hij 51 doelpunten in 3 seizoenen. In het seizoen 2000-2001 werd hij topschutter van de Belgische eerste klasse.

Aan de zijde van Jan Koller schitterde Radzinski ook in de Champions League, waarin hij onder andere 2 keer scoorde tegen Manchester United. Het leverde hem een transfer op naar de Premier League, waar hij zowel voor Everton als voor Fulham drie seizoenen speelde.

Radzinski trok daarna naar het Griekse Xanthi, waar hij vorig seizoen 15 doelpunten lukte. Hij scoorde onder andere een hattrick tegen Panathinaikos. Radzinski speelt ook nog altijd voor zijn land. Er staan al 42 caps op zijn palmares.

Neel de Ceulaer, de CEO van Lierse, is uitermate tevreden met zijn nieuwste aanwinst. 'Met Tomasz halen we een superspits binnen', vertelt hij. 'Toen bleek dat Utaka voor Odense ging kiezen, hebben we ons plan B ingeschakeld. Tomasz had een opstapclausule bij Xanthi, die wij meteen hebben gelicht.'

rbo (belga)


:D :D :D

TheIceman

Nederlands voetbal:
PSV is het jaar als enige favoriet voor de titel met een overwinning gestart. Ajax en Feyenoord gingen ten onder.

FC Utrecht 1-5 PSV
Willem II 2-1 Ajax
Heracles Almelo 3-1 Feyenoord

Supermariobros

Marouane Fellaini ruilt Standard in voor het Engelse Everton. Standard zou maar liefst 18,5 miljoen euro vangen voor de middenvelder. Fellaini zelf zou maar liefst 90.000 euro per week verdienen.  :o

De transfer is wel opmerkelijk, want Standard speelt in de eerste ronde van de Uefa Cup tegen Everton.

Jasper

Dembele gisteren voorbij vijf man en de keeper: http://www.101greatgoals.com/videodisplay/1607092/ vanaf 5:20 ongeveer.

Supermariobros

Prachtig doelpunt en van een Belg!  :)

Jasper

Bobke Peeters stopt met voetballen. :( Hij sukkelt weer met zijn achillespees dus zijn contract als speler bij Lierse is in samenspraak ontbonden.

Supermariobros

Gewoon FAN-TAS-TISCH, Anderlecht naar huis gestuurd met 4-0!!!  :D :P 8)