Menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen Menu

Berichten - Gonzalo

#31
Formule 1 forum / Re: Bianchi zwaargewond na crash
07 oktober 2014 - 14:09:58
EDIT
#32
Citaat van: NielsD op 07 oktober 2014 - 12:33:24
Citaat van: Perton op 07 oktober 2014 - 12:32:03
Dat heb je niet, omdat coureurs zich er niet aan houden. Dus dan kan je twee dingen doen: strenger zijn tegen coureurs (en bij overtredingen ook serieuze straffen uitdelen), of vanuit race control auto's automatisch tot een bepaalde delta tijd laten afremmen op het moment dat ze punt X op de baan passeren.

Dan moeten ze gewoon strenger zijn. Ze kunnen tegenwoordig alle data inzien, dus aanpakken die hap.
Ben ik mee akkoord, alleen is de beoordeling dan weer subjectief.
Wanneer vertraag je genoeg? Daar kan je moeilijk een maat op plakken, dus ben je deels overgeleverd aan de willekeur of interpretatie van een steward.
#33
Citaat van: F1fan2987 op 07 oktober 2014 - 12:09:32
Citaat van: Perton op 07 oktober 2014 - 11:57:28
Inderdaad, als Bianchi wel was uitgestapt, hadden ze ook nog wel een reservechassis klaarliggen in de fabriek eventueel, dus qua onderdelen zijn er wat dat betreft geen zorgen. Enige is natuurlijk dat ze misschien geen vervanger willen, maar ik vraag me af of FOM/Bernie daar mee akkoord gaan. Niet zozeer omdat het harteloze klootzakken zijn, maar omdat er nou eenmaal contracten zijn en als je nu een team daarvoor toestemming geeft (hoe begrijpelijk de redenen ook zijn), dan schep je wel een precedent. Nu weet ik natuurlijk niet wat er in de contracten staat of wat de verdere afspraken zijn, dus misschien is het ook helemaal niet aan de orde en mag Marussia zonder problemen één auto inzetten, maar ik zou me kunnen voorstellen dat het mee kan spelen.
In Monaco 1994 reed er ook niemand in plaats van Senna. Toegeven dat het net iets erger was dan Jules nu, maar volgens mij staat het team vrij om te beslissen wat ze doen.
Overigens wilde ik niet zeggen dat de situatie met Jules niks is, want na het zien van de klap denk ik dat het wel eens einde carrière kan zijn voor Jules.
Zijn toestand is nog steeds kritiek, het zou al heel wat zijn als hij nog kwaliteitsvol leven zou hebben, laat staan een race-carrière.

Ik zou het gepast vinden mochten ze komend weekend maar één wagen inzetten, al helemaal als het deze week volledig fout moest gaan met Jules.
#34
Formule 1 forum / Re: Bianchi zwaargewond na crash
07 oktober 2014 - 11:12:13
Later vandaag komt er meer nieuws. De familie is ter plaatse en zou de professor die ook Michael Schumacher behandeld heeft (en blijkbaar familievriend is) gevraagd hebben voor een second opinion.
#35
Formule 1 forum / Re: Veiligheid in de Formule 1
07 oktober 2014 - 09:18:05
Moeten er dan andere lessen getrokken worden, of is het goed zoals het nu is?
Jacques Villeneuve vindt dat er bij elk ongeval een safety car naar buiten gestuurd zou moeten worden...
#36
Formule 1 forum / Re: Bianchi zwaargewond na crash
07 oktober 2014 - 08:51:48
Citaat van: Perton op 06 oktober 2014 - 18:20:04
Jeroen, je wordt op je wenken bediend, Autosport heeft al een interview met Rob Smedley over dichte cockpits. Ik heb zelf niet echt een mening over die dingen. Ze hoeven van mij niet per se, om de vrij simpele reden dat dergelijke ongevallen maar zeer sporadisch voorkomen in alle vormen van openwielracerij die ik volg. Maar als ze komen, ben ik er verder ook niet op tegen ofzo. Het is net als de grotere of kleinere vleugels van enkele jaren terug, of de turbo, het went wel.

Maar één punt van Smedley ben ik het wel op zich met hem eens: "Does that change the formula a bit? I think if you compare the cars in 2014 to the cars in 1950, when the world championship started, they don't look very similar."

Het maakt de Formule 1 niet wezenlijk anders, behalve dat je de helm niet langer in de buitenlucht ziet maar door een stukje kunststof heen. Verandert voor mij het kijkplezier verder niet.
Ik had het artikel ook gelezen, heb er net nieuwe topic over gestart.
Heb daarna pas deze berichten gezien. Misschien kan de hele veiligheidsdiscussie afgesplitst worden van dit topic?
#37
Na het bijna fatale ongeluk van Jules Bianchi is de discussie over veiligheid binnen de Formule 1 weer aangewakkerd.

De vraag wordt gesteld of er weer gesloten cockpits moeten ingevoerd worden, aangezien deze de drie meest recente ernstige ongevallen hadden kunnen voorkomen (Massa, de near-hit bij Schumacher in Abu Dhabi enkele jaren terug en dat van Jules Bianchi).

Artikel: http://www.autosport.com/news/report.php/id/116193

In mijn ogen zou dit de sport kapot maken. Gesloten cockpits horen niet thuis in een open wheel raceklasse. Als je ultieme veiligheid wil, race dan gewoon niet.

Wat is jullie mening? Kan de Formule 1 nog veel veiliger, en zoja, hoe?
Wat vinden jullie van het idee om de cockpits te sluiten?
#38
Formule 1 forum / Re: Bianchi zwaargewond na crash
06 oktober 2014 - 17:16:25
Niets minder dan een mirakel dat hij niet op slag dood was als je dit filmpje ziet...
#39
Ik vind niet dat de wedstrijdleiding veel fout heeft gedaan, het is beetje dezelfde discussie als met het vangrail-ongeluk van Raikkonnen. De kans is zo miniem dat er iets gebeurd, dat het absurd lijkt daarvoor een safety car uit te sturen.

In Silverstone hebben ze ervoor gekozen de vangrails te repareren, wat tonnen kritiek opleverde. Dit keer werd de safety car niet uitgestuurd maar werd er gekozen voor dubbel geel, wat normaal altijd zou moeten volstaan. Als je dan echter met een rotvaart die bocht ingereden komt...

Een safety car pikt verder ook niet meteen het hele veld op, niks garandeerd dat hij die bocht dan wel aan een matig tempo zou genomen hebben.
#40
Formule 1 forum / Re: Bianchi zwaargewond na crash
06 oktober 2014 - 09:26:32
Ik denk dat het in dit geval al veel zou zijn mocht hij overleven. Er zijn net nieuwsberichten verschenen op PlanetF1 die het goede nieuws van gisteren tegenspreken.
#41
Formule 1 forum / Re: Bianchi zwaargewond na crash
06 oktober 2014 - 08:06:30
Skysports.com schrijft:

Marussia driver Jules Bianchi remains in a critical condition in intensive care after emergency surgery on the 'severe' head injury he suffered during the Japanese GP.

The Frenchman underwent three hours of surgery late on Sunday night after being transported from the Suzuka circuit in an unconscious condition.

Contrary to some reports, he is not breathing unaided.

"We're not getting any official updates from the hospital but I understand that Jules is in a very critical condition, still fighting for his life, and I can clear up a couple of pieces of misinformation which have been picked up by the French media and a couple of outlets in the UK," Sky Sports News HQ's Craig Slater reported at 6am UK Time on Monday morning.

"I can confirm that Jules is not, unfortunately, breathing unaided. My understanding is that he is still relying on a respirator at this point to be able to breathe.

"I can also confirm that he has not undergone a second surgical procedure. My understanding is that he went one through one medical procedure at about 11pm Japanese time and he has been intensive care since then."

No further update on Bianchi's condition is expected until his parents arrive at the Mie University Hospital later on Monday.
#42
Citaat van: Wings op 05 oktober 2014 - 15:54:06
Citaat van: Kootje op 05 oktober 2014 - 15:37:03
M'n Frans is wat roestig, maar volgens mij staat daar:

De operatie van Jules Bianchi is ten einde, de Franse piloot heeft geen kunstmatige beademing nodig.

Pin me er echter niet op vast, want het is lang geleden dat ik iets met m'n Frans heb gedaan.

Ik lees juist dat hij niet zonder ademhalingsassistentie kan. Nu is mijn Frans ook niet wat het was dus ook hier geen garantie.
Je Frans is beetje roestig, als het citaat klopt dan ademt hij op eigen kracht ;)
#43
Formule 1 forum / Re: Bianchi zwaar gewond na crash
05 oktober 2014 - 15:38:30
Citaat van: Perton op 05 oktober 2014 - 14:58:58
Ik plaats alleen de link en niet de foto tussen tags, omdat mensen voor zichzelf moeten beslissen of ze dit willen zien, maar de hele rollbar van de auto ligt eraf:

https://pbs.twimg.com/media/BzLvE2XIIAEEFMQ.jpg:large
Deze is ongeveer dezelfde, maar meer uitgezoomd. Je moet eens zien hoe hard de achterkant van de wagen beschadigd is.
Mirakel dat hij niet op slag dood was.

Beslis dus ook voor jezelf of je deze wil zien.
http://i.imgur.com/ZAwsv0J.jpg
#44
Formule 1 forum / Re: Bianchi zwaar gewond na crash
05 oktober 2014 - 14:25:42
Ziet er absoluut niet goed uit. Fingers crossed.
#45
Formule 1 forum / Re: Formule 1 in de toekomst
29 juli 2014 - 12:28:03
Omdat één race plots heel spannend is, gaan we nieuwe maatregelen dan maar gaan afschaffen? Eén zwaluw... lente...
Staande herstarts hoeven voor mij niet, maar wees nu eens consequent!