Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Sabai

Pagina's: [1] 2 3 ... 306
1
Formule 1 forum / Re: Monza 2021 - the race
« Gepost op: 13 september 2021 - 10:01:19 »
Het doet mij ook denken aan andere tijden met andere kampioenen. Het geeft imo aan dat als je strijd voor het wk je soms een hufter en ontoegeeflijk moet zijn want anders word je geen kampioen. Voor de fans alleen maar leuk eigenlijk  :D

2
Formule 1 forum / Re: Monza 2021 - the race
« Gepost op: 12 september 2021 - 17:08:26 »
Tsja zullen we het maar op een race incident houden  :-\ . Van beide coureurs geen handige actie vond ik.

3
Formule 1 forum / Re: carrousel 2022
« Gepost op: 07 september 2021 - 15:42:52 »
Ik hoop wel dat ze hem net als Rosberg destijds laten racen en niet als Bottas in dienst van Hamilton.  Anders is het zonde van zijn talent.

4
Formule 1 forum / Re: Gok de top BelgiŰ
« Gepost op: 27 augustus 2021 - 16:52:18 »
Ham
Nor
Sai
Vet
Ric

5
Andere Autosport / Re: Formula E topic
« Gepost op: 17 augustus 2021 - 11:26:53 »
Formule E doet mij helemaal niets. En dan dat geluid.. mffff. En dan bedenken ze - de 'machthebbers' - dat in 2030 alleen electrische auto's verkocht kunnen worden. Tja, het is triest. Mogelijk moet ik naar een ander land verhuizen.

Groet,

C.G. de  Beaufort

Wat is er mis met elektrische auto's. Gun je de nieuwe generatie geen schone longen ? Weet je hoeveel fijnstof het scheelt en niet alleen van de motor maar ook de remmen.

6
Formule 1 forum / Re: GP van Hongarije
« Gepost op: 02 augustus 2021 - 14:49:55 »
Verstappen had als hij niet zoveel pech zou hebben gehad, inmiddels wel een voorsprong van een punt of vijftig kunnen hebben. Had 'ie de rest van het jaar alleen maar bij Hamilton in de buurt hoeven te blijven en wellicht nog een paar races winnen om WK te worden.

Inmiddels is hij twee keer op rij door toedoen van een Mercedes heel veel punten misgelopen. Bottas was vrij om elk risico van de wereld te nemen. En dat deed hij. Hij had voor zijn team geen betere fout kunnen maken. Het is nota bene de tweede keer op rij dat Mercedes winst haalt uit een eigen fout. En als bonus kijkt Red Bull ook nog eens tegen gridstraffen aan.

Ik bedoel maar te zeggen: nat˙˙rlijk moet de impact van een crash bepalend zijn voor de strafmaat. Of vinden we het allemaal echt part of the game?

Je kan er weinig aan veranderen. Ik denk dat RBR gewoon wat slimmer moet gaan werken en zich niet gek moet laten maken.  Enerzijds vind ik Hamilton een lul. Maar aan de andere kant heb ik ook wel respect voor hoe hij vecht voor het kampioenschap. Hij geeft echt alles.

7
Formule 1 forum / Re: GP van Hongarije
« Gepost op: 02 augustus 2021 - 11:53:35 »
haha Alonso was wel lekker bezig ja :)

Idd die geeft niet zomaar op. Even de hoogtepunten terug gekeken.  Maar Verstappen heeft gewoon pech. En Bottas zou een race aan de kant gezet moeten worden. Dit is namelijk niet de eerste keer dat hem dit overkomt.Soms moet je gewoon je plek opgeven als je een fout maakt. En Hamilton heeft zoals gewoonlijk het geluk aan zijn kant. Maarja kan ook een keer omdraaien. Wel lekker spannend seizoen zo.

8
Formule 1 forum / Re: Banaan van de race
« Gepost op: 31 juli 2021 - 15:21:18 »
Het is gewoon een spel wat er gespeeld word. Dit gebeurt al jaren en beide kampen doen eraan mee. Als Ferrari om de knikkers zouden meedoen dan had Mercedes en RBR hun peilen weer daarop gericht. Het maakt de sport alleen niet leuker. Laat de coureurs maar op de baan spreken.

9
Formule 1 forum / Re: GP van Hongarije
« Gepost op: 30 juli 2021 - 15:41:31 »
Er was nog geen race topic, dus bij deze :)

Max gaat in VT1 iig goed met de gefixte motor. Hopelijk kan ie op de baan antwoord geven op alles wat 2 weken geleden gebeurd is. Pole en overwinning lijkt me wel iets ;)

Hebben ze dezelfde motor? Ik las gisteren nog dat ze nog steeds niet weten of die gered kon worden.

10
Formule 1 forum / Re: Banaan van de race
« Gepost op: 28 juli 2021 - 17:14:57 »
De motor bleek nog goed na de klapper. Drie motoren mogen ze gebruiken. Vrijdag weten we meer.

https://www.telegraaf.nl/sport/1043642879/honda-hoopt-dat-max-verstappen-motor-kan-blijven-gebruiken

Groet,

C.G. de Beaufort

Ik kan het mij bijna niet voorstellen. Hoeveel mogen ze repareren? Ik zou hem sowieso niet meer als racemotor gebruiken als ik hun was.

11
Andere Onderwerpen / Re: Opmerkingen/klachten/complimenten over de Site?
« Gepost op: 21 juli 2021 - 15:10:04 »
Heb het forum gisteren een kleine update gegeven.

Registreren van nieuwe leden werkte niet goed. Spam control stond zo strak dat het niet goed werkte  :(
Heb spam control nu losser gezet waardoor nieuwe leden registreren weer werkt. Met de nieuwe update hou ik nu in de gaten of we geen nieuwe golf van spam gaan krijgen.

Vooralsnog gaat het goed  :)

Het zou leuk zijn als er een golf van nieuwe leden komt   :)

12
Formule 1 forum / Re: Nieuw format: Sprintrace, yay or nay?
« Gepost op: 20 juli 2021 - 18:18:03 »
Ik vind het niks toevoegen.

13
Formule 1 forum / Re: Banaan van de race
« Gepost op: 20 juli 2021 - 18:16:24 »
Volgens mij was dat alleen gericht op schadeloosstelling, ivm de afgeschreven auto en niet zozeer om het aanvechten van de straf. ;)

750.000 euro, forse schade. Maar het is natuurlijk wel krom dat Max 1 motor zou verliezen als blijkt dat de Honda motor niet meer gefixt kan worden.
Dat zou hem dan later dit jaar nog een gridpenalty gaan kosten. Dat kan ook heel duur zijn...

Dat zou heel zuur zijn. Ik ben nu de gemoederen wat bedaard zijn ook wel van mening dat dit deels een race incident is. Maar dat Hamilton hier wel erg veel voordelen uit haalt. Hopelijk doet karma zijn werk 🙌

14
Formule 1 forum / Re: Banaan van de race
« Gepost op: 19 juli 2021 - 18:53:03 »
Feit is dat Hamilton schuldig is bevonden aan de crash. Een straf zou dan toch ook recht moeten doen aan het nadeel dat hij de ander berokkende. Dat is hier natuurlijk pertinent niet het geval. Sterker nog, hij behaalt zelf een immens voordeel uit de crash.

Beschouw dat beide kemphanen met elkaar in direct gevecht zijn voor de wereldtitel. In deze gevallen zou m.i. een zwaardere straf mogelijk moeten zijn. Overigens erg vreemd dat het bij 10 seconden bleef, niet eens stop and go.

Hier ben ik het niet mee eens. Ben geen jurist, maar vind dat er in een situatie als deze niet te veel moet worden bijgehaald - er is immers geen misdaad o.i.d. begaan. M.i. heeft de jury dan ook goed geoordeeld en gestraft. Mijn insteek: vergeet de namen van de coureurs, het circuit (dus het thuisvoordeel), de aangebrachte schade of de WK-stand. Wat overblijft zijn twee rijders die bochtenlang uiterst fel duelleren (wat iedereen zo graag wil zien) waarbij ze vooral proberen de ander zo veel mogelijk van de beste racelijn te houden. Uiteindelijk gaat het ergens fout.
De jury oordeelde (terecht) dat de ene coureur meer fout zat dan de andere omdat hij bewust te ver van de apex verwijderd blijft, waardoor ruimtegebrek ontstaat. Ergo: pats-boem.
De betreffende coureur krijgt daarvoor 10 seconden aan zijn broek (wat bij de meeste coureurs een aardige handicap is, behalve als je in de snelste wagen zit, maar dat is niet relevant, vind ik). Had die 'zondige' coureur een zwaardere straf moeten krijgen? Lijkt mij niet, het leek immers meer een grimmig race-incident dan een bewuste aanslag of kamikaze-actie. Ik kan er dan ook, qua jury-rapport, best mee leven, ondanks dat de gestrafte hier groot voordeel mee behaalde. Jammer, maar het leven is per definitie erg oneerlijk.
Naar de normen en gebruiken van nu is er juist geoordeeld. Daar kan ik mee leven. Maar ik vind de vraag ook gerechtvaardigd of die niet onder de loep moeten.
Stel dat Max de volgende GP ook nog plaatsen wordt teruggezet omdat zijn motor moet worden vervangen - dan is het wel helemaal disproportioneel.
Dat zou zeker disproportioneel zijn, Breaktest, maar ik vrees dat daar weinig aan is te doen. Natuurlijk zou je de regels onder de loep kunnen nemen - altijd nuttig - en wanneer nodig wijzigen. Maar mogelijk zorgt dat juist weer voor veel onoverzichtelijkheid i.v.m. nog meer uitzonderingen en als-gevallen. (En het is al zo'n jurysport geworden, klagen velen steen en been.) Stel bijv. dat de klap op de vangrail Verstappen voor de rest van het seizoen (of nog langer!) had uitgeschakeld. Hoe zwaar moet Hamilton daar dan wel niet voor boeten? Uit competitie halen, schorsen voor een jaar, langer misschien? Erg lastig, vind ik. De glijdende schaal loert lekkerbekkend...
Ten slotte nog iets algemeens. Ooit nam men genoegen met het begrip 'risico van het vak'. Kunnen we eigenlijk nog iets (het lot?) accepteren of zijn we inmiddels totaal hooked aan maakbaarheid? Maar wellicht gaan dit soort levensvragen topic-technisch te ver. Sorry  8).

 :)

15
Formule 1 forum / Re: Banaan van de race
« Gepost op: 19 juli 2021 - 12:57:11 »
Ik vraag mij af of red Bull nog protest kan aantekenen?

Pagina's: [1] 2 3 ... 306