Menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen Menu

Topics - gloudiesaurus

#1
Helmut Marko heeft Daniel Ricciardo alvast gewaarschuwd, hij moet gaan presteren bij AlphaTauri.
https://www.formule1.nl/nieuws/helmut-marko-waarschuwt-daniel-ricciardo-na-moeizame-seizoensstart/

De eerste twee Grand-Prix vielen tegen, Tsunoda was sneller.
Gaat Ricciardo een De Vriesje doen en komt Lawson terug in de auto? Lawson verdiend een kans na zijn goede optredens vorig jaar.
Of herpakt Ricciardo zich?

Zijn de gloriedagen van Ricciardo dan echt voorbij? Vorig jaar was hij in de Red Bull bij een test op Silverstone nog wel erg snel (zoals ook te zien in drive to survive).
#2
Formule 1 forum / F1 tests 2024
23 februari 2024 - 15:46:09
Nog geen topic geopend! Maar wat denken ervan?

Red Bull maakt een goede indruk. Ferrari ook, maar ze zijn vooral snelle op de zachtste band. Mercedes heeft het concept omgegooid en lijkt ook beter te gaan.

Weinig teams met grote problemen. De verschillen lijken vooral kleiner geworden te zijn. Ik zie vooral Haas en Stake F1 aan de achterkant van het veld.
#3
Andere Autosport / René Lammers
13 november 2023 - 13:42:36
Ooit begonnen we hier met een Max Verstappen topic.

Er is nu een nieuw Nederlands talent dat op de deur klopt, van jawel, Ferrari. René Lammers heeft voor de Ferrari Academy getest en de kans bestaat dat de Nederlander wordt opgenomen in het talentenprogramma van de Scuderia. René is de zoon van Jan Lammers.

René Lammers kende een sterk 2023, met de Europese titel in de OK-klasse karting en een tweede plek op het WK karten.
#4
Formule 1 forum / Andretti in de Formule 1?
27 oktober 2023 - 15:27:49
Er is heel veel over te doen, een van de hotste topics in de Formule 1 nu.
Komt Andretti in 2026 in de Formule 1?
Ze willen graag en de FIA heeft al goedkeuring gegeven.

De FOM moet nog goed keuring geven. En daar wringt de schoen, de huidige teams moeten toestemming geven. En hoe meer deelnemers, over hoe meer potjes het TV-geld verdeeld zal worden. Met de komst van Andretti krijgen de andere teams in beginsel dus minder.

Daarnaast zal Haas, als enige Amerikaanse F1-team, ook niet staan te springen omdat ze meer concurrentie krijgen uit eigen land.

Hoe denken jullie erover? Zijn jullie voor of tegen?

Ik ben voor. Andretti is een echte racefamilie. Ze hebben ook steun van General Motors (al willen zij zelf geen F1-motor bouwen). En hoe meer serieuze teams, hoe beter voor de sport op langere termijn. Daarnaast is er in mijn ogen nog wel plek voor een extra team en 2 extra coureurs  :)
#5
Formule 1 forum / Formula 1 Dutch Grand Prix 2023
23 augustus 2023 - 21:20:08
Eindelijk de zomerstop voorbij, en dan Zandvoort!!

Hier gaan we:
25 aug vrijdag
VT1    
12:30
   
VT2    
16:00
   
26 aug zaterdag
VT3    
11:30
   
Kwalificatie    
15:00
   
Zondag 27 aug
Race    
15:00

Gaan er nog mensen naar het circuit? Ik ga op vrijdag kijken  :)
#6
GPPits.net/forum is vanaf nu GPForum.eu.
Verder zal er niets veranderen  :)

#7
Formule 1 forum / James Key weg bij McLaren
23 maart 2023 - 16:26:50
CitaatTechnisch directeur James Key vertrekt per direct bij McLaren. Het Britse Formule 1-team heeft na de matige resultaten besloten de technische leiding grondig te reorganiseren. De onlangs bij Ferrari vertrokken David Sanchez moet een belangrijke rol krijgen bij de ontwikkeling van de auto.

McLaren bungelt na twee races onderaan het constructeurskampioenschap. Het team had de verwachtingen bij de presentatie van de nieuwe auto in februari al flink getemperd en belooft beterschap vanaf de race in Azerbeidzjan, de vierde van het seizoen. Dan moet er een grote update komen voor de auto van Lando Norris en Oscar Piastri.

De 51-jarige Key, die tot nu toe verantwoordelijk was voor de McLaren, is dan al vertrokken. Tijdens de ontwikkeling van de huidige MCL60 kwam het team erachter dat het een verkeerde ontwikkelingsrichting had gekozen.

Daarom heeft McLaren voor een abrupte koerswijziging gekozen, vertelde de nieuwe teambaas Andrea Stella tijdens de wintertests in Bahrein. De resultaten van die wijziging moeten in de loop van het seizoen zichtbaar worden.

Het lukte Norris en Piastri in de eerste twee races niet om punten te pakken. In Saoedi-Arabië kwam dat afgelopen weekend ook door een flinke dosis pech. Terwijl Piastri zich zaterdag knap in de top tien kwalificeerde, beschadigde Norris zijn auto.

Piastri moest in de race op zondag al snel zijn beschadigde voorvleugel laten vervangen, terwijl ook Norris weer tegen problemen aanliep. Ook in de openingsrace in Bahrein liet de techniek hen in de steek.

Van Ferrari overgekomen Sanchez begint op 1 januari 2024
De Fransman Sanchez keert terug bij McLaren na zeker tien jaar bij Ferrari. Eerder deze maand werd bekend dat hij vertrekt bij de Scuderia.

Op het McLaren-hoofdkwartier in het Engelse Woking wordt Sanchez technisch directeur autoconcept en prestaties. De Britse Griek Peter Prodromou wordt technisch directeur aerodynamica. Daarnaast wordt de Brit Neil Houldley formeel ook technisch directeur autoconcept en prestaties. Sanchez treedt wel pas op 1 januari 2024 in dienst bij McLaren.

Key was sinds begin 2019 in dienst bij McLaren en was betrokken bij de wederopstanding van het team. Na moeizame jaren als gevolg van de mislukte deal met motorfabrikant Honda vond het team in 2019 de weg omhoog.

McLaren eindigde in 2020 zelfs als derde in het constructeurskampioenschap en boekte een jaar later met Daniel Ricciardo en Norris een fraaie dubbelzege in Italië. Sinds vorig seizoen gaat het minder bij het team, dat moeite heeft met de nieuwe technische regels die sinds 2022 van kracht zijn.

De volgende Grand Prix is op 2 april in het Australische Melbourne. Max Verstappen is WK-leider, met één punt voorsprong op zijn Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez.

McLaren heeft dus alvast een tussenjaar. En voordat Sanchez zijn stempel op de auto kan drukken is het alweer 2025.

Ik had James Key hoog zitten, deed goede dingen bij Toro Rosso.

Sowiezo raar dat McLaren al bij de teampresentatie meldde dat niet alle doelen in de windtunnel waren gehaald. Ze wisten dus toen al dat de auto niet goed was, dan is er wel wat mis gegaan...

Het team had de weg omhoog gevonden, maar nu dus weer terug bij af.
#8
Formule 1 forum / F1 2023 car launches
31 januari 2023 - 15:43:54
En hier is de eerste:
#9
Ik geef een 9! Spectaculaire race waar alles in zat  8)
#11
Formule 1 forum / GP van Rusland 2019
28 september 2019 - 12:46:26
Nog geen topic  :)

Red Bull lijkt lekker te gaan. Alleen jammer dat Verstappen nog een kleine gridstraf moet pakken.
#12
Roept u maar  :)
#13
Roept u maar  :)
#14
Formule 1 forum / F1 TV Pro
19 februari 2019 - 19:58:04
Al mensen ervaring met F1 TV pro? Vanavond ineens dit mailtje in de mailbox:

CitaatF1 TV PRO IS GELAND


Nederland, zet je schrap. Dit is je kans op volledige controle. Elke verhitte strijd via livestream. Herhaal elke bijna botsing. Luister naar alle teamtactiek. Dit alles on demand en onderweg. Kijk meer. Weet meer. En haal meer uit het seizoen 2019.

Neem nu een jaarabonnement voor slechts € 3,10 per race en kijk rechtstreeks naar alle 21 Grand Prix. Plus, kijk exclusief naar de wintertest in Barcelona, vanaf deze week (18 februari) rechtstreeks op F1 TV.

Kijk nu exclusief naar de beelden van de wintertest


Het testen van alle systemen voor aanvang van het seizoen is begonnen. Mens en machine, tot het uiterste gedreven. Elke laatste pk wordt uit elke motor geperst. Zorgvuldig op zoek naar milliseconden. En klanten van F1 TV Pro kijken de eerste week exclusief naar rechtstreekse verslaglegging van alle testen op de baan, plus een dagelijkse samenvatting.

Nog niet alle opties zijn beschikbaar waar je tijdens een volledig raceweekend wel van kan genieten. De auto's zijn nog niet eens voorzien van de onboard-camera's. Maar wanneer het seizoen 2019 in Australië begint, kun je beschikken over alle functies. En dan heb jij de controle.

Maar als je niet zo lang kunt wachten, duik dan in ons enorme archief en geniet van tientallen jaren actie.

Lees vooralsnog op social media vooral klagende reacties van mensen die betaald hebben maar de tests niet kunnen bekijken.
#15
Formule 1 forum / Launch topic 2019
07 februari 2019 - 14:19:17
https://www.gppits.net/nieuws/fotos_de_nieuwe_haas_f1_vf_19/

Hier is de eerste, wat vinden we ervan?
#16
Het is wel erg rustig op het forum dit jaar.
Daarom een topic, Michael Schumacher is gisteren 50 geworden. Wat zijn voor jullie de mooiste momenten uit zijn carrière?

Voor mij de Grand Prix van Spanje uit 1996:

#17
Barst los!
Ik ben als Verstappen fan misschien niet geheel objectief maar ik geef een 9  ;)
#18
Formule 1 forum / GP Austin: cijfer voor de race
21 oktober 2018 - 22:36:14
Barst maar los!  :)
#19
Ik geef een 6. Actie van Hamilton op Vettel was mooi maar de teamorders van Mercedes haalden de spanning eruit...
#20
Zegt u het maar!