Menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen Menu

Berichten - Ferrari 2010

#1
Sportforum / Re:Oranje WK voetbal?
14 juni 2010 - 10:58:55
Citaat van: Zaphod_Beeblebrox op 14 juni 2010 - 10:47:15
Buiten Duitsland enkel teleurstellingen tot hier toe, vuvuzela's included. Je mist enorm de sfeer in de stadions door die ondingen.
Ze nu nog gaan verbieden vind ik niet meer nodig en het hoort allemaal bij de Afrikaanse cultuur en dus zullen we het toch maar moeten aanvaarden.

Nu verbieden is inderdaad te laat, ze wisten het helaas op voorhand. Hoewel ik wel een reden zou kunnen vinden: die dingen zouden 130 decibel produceren, Als je daar naast moet zitten, das gewoonweg ongezond. Aangezien geluid de laatste jaren behoorlijk veel aangepakt is op festivals, is er dus reden genoeg om dat te verbieden. Ik heb ook al foto's gezien van mensen die op hun ding staan te blazen en oordopjes in hebben. Wat heb je er dan nog aan? En ze gaan me toch niet vertellen dat ze nog deftig naar de match kunnen kijken terwijl ze op dat ding blazen? Achja, ik ga het maar proberen te negeren. Ben sowieso geen mega voetbalfan, zal er dus niet zoveel last van hebben als de die-hards :)
#2
Citaat van: Burorri op 13 juni 2010 - 14:02:04
Luizi trouwens erg goed, Schumacher tegenvallend. Fout op cruciaal moment. had ik niet verwacht van hem. Of hij het anders had gehaald weet ik niet, maar toch opvallend.
Achja, het kan iedereen overkomen. het zit soms zo dicht opeen, er zijn er al meerdere die het gehad hebben dit jaar, en ook vele toppers. En neem nu Vettel, heeft ook een keer een foutje gemaakt aan de laatste chicane, het moet maar net op dat cruciale moment gebeuren...
#3
Citaat van: Enzo op 13 juni 2010 - 00:46:13
Citaat van: meatball op 12 juni 2010 - 22:10:39
Schumacher weer helemaal bij af,wat een rotprestatie, hij moet de moed toch stilaan verliezen.Mooi van Hamilton en ook Ferrari is weer beter

Inderdaad een teleurstellende Quali voor Mercedes, en niet alleen voor Schumacher ook Rosberg zit er niet goed bij.
Redelijk verassend gezien hun goede prestaties in de vrije trainingen, denk dat het meer aan de auto ligt dan aan de coureurs.
Heb wel het gevoel dat het een aparte race gaat worden morgen, een aantal in de top tien staan op de zachte banden,welke binnen 2 rondjes aan gort zijn, gooi er een paar safety- car situaties bij en je hebt een onvoorspelbaar spectakel!! 8)
Mooie pole van Hamilton, alleen ben ik bang dat hij na twee rondjes geen grip meer heeft.

Spannend.....!!!  8)
Die zachte banden gaan toch wel langer mee dan 2 laps hoor! De echte top die je nodig hebt voor een snelle kwali is eraf natuurlijk, maar ze zullen er wel een lap of 10-15 mee rijden, zonder problemen.
#4
Citaat van: flupke3 op 12 juni 2010 - 18:30:25
Ik vraag me af of die updates een verschil kunnen maken .
Mclaren heeft een gat bij in de de achtervleugel als ik het goed zie
maar ze gaan daar toch geen honderste van een seconde mee winnen?
Al is het maar een half honderste, als je er zo 20 hebt, heb je een tiende ;) En F1 wagens krijgen ontzettend ontzettend veel wijzigingen, op de site van McLaren staat dat er gemiddeld elke 20 minuten een update op de wagen is. En dat is dag in dag uit, week na week, het hele seizoen. Op 7 maanden racen geeft dat dus ruim 15.000 updates ! Dus als je met elke update al een duizendste wint, zijn dat al 15 seconden tegen het einde van het seizoen. Uiteraard zijn dat er geen 15, want elke GP is anders en de meeste updates zijn dus gewoon om voor dat specifieke circuit snel te zijn. 18 races, af en toe wat dubbel gebruiken, dat zijn 1000 updates per GP, een duizendste per update geeft een seconde sneller dan zonder updates. Zo belangrijk zijn updates in de F1 ;)
#5
Sportforum / Re:Oranje WK voetbal?
12 juni 2010 - 13:10:47
Citaat van: Supermariobros op 12 juni 2010 - 10:24:14
De toeters heten vuvuzela's  ;)
Ook goed :) Het geluid verandert er helaas niet mee ;) Schijnbaar moedigen buitenlandse kranten aan om naar Sporza te kijken, aangezien ze het achtergrondgeluid daar niet zo luid hebben staan, waardoor je minder last hebt van die dingen. ;D Maar ik vond het op Sporza ook nog irritant. Eigenlijk is er geen reden om het echte geluid op te laten staan, je hoort toch geen gezang ofzo, enkel dat continue gezoem wat je niets wijzer maakt, het maakt je hooguit gek.
#6
Sportforum / Re:Oranje WK voetbal?
12 juni 2010 - 10:17:10
Citaat van: Enzo op 11 juni 2010 - 17:26:46
Dat zijn die Zuid Afrikaanse toeters, is het niet?
Schijnt dat je elkaar op het veld niet meer kan verstaan waardoor je elkaar niet meer kan coachen.
Misschien moeten ze die krengen bannen??
Jeps, die toeters van een 75cm lang ofzo. Het zijn echte krengen, dom gezoem. Voetbal moet mensen toch wel gek maken, als je in zo'n zoemend stadion wil gaan zitten. Ik kan geloven dat de spelers weinig meer tegen elkaar kunnen zeggen als een heel stadion dat doet.
#7
Sportforum / Re:Oranje WK voetbal?
11 juni 2010 - 16:19:18
Ik ben eens naar de openingsmatch aan het kijken. Als ik daar zou zitten, ik zou gek worden, dat gezoem van die domme instrumenten. Dat is goed voor even, maar toch niet hele matchen? :-\ Geef mij maar de steunliederen/slogans/wat-dan-ook zoals bij gewoon voetbal!
#8
Andere Autosport / Re:12u van Spa BTCS
09 juni 2010 - 15:37:15
Citaat van: Doefie op 09 juni 2010 - 14:13:09
Tja, zo is het ook he ;-)

Wij zijn 7e geworden van de 16 in onze klasse, 23e algemeen op 54 deelnemers maar daar moet je eigelijk niet helemaal naar kijken vermits de snelste mannen 2:25 reden...
Das een zeer mooie prestatie, uiteindelijk moet je enkel in je eigen klasse kijken. Uiteraard kan je niets beginnen tegen die silhouetten, en ook de toppers in je klasse zijn uiteraard niet te pakken. 7e is een knappe prestatie voor een debuut!
#9
Andere Autosport / Re:12u van Spa BTCS
09 juni 2010 - 14:00:18
Goede tijden, velen achter je gelaten, foutloos gereden. Klinkt zowat als een echte persbabbel, die het resultaat vergeet :) Komop Daan, hoeveelste zijn jullie geworden? 1e zal Polderman wel geweest zijn, maar die wagen kan je ook moeilijk een Clio meer noemen :) Hoeveel reden er in T2 mee? Doorgaans zijn dat er vrij veel als ik me niet vergis. Top 10 ervan kunnen rijden? Top 5?
#10
Ik denk dat het Webber wordt. Ik denk dat McLaren nog steeds niet dicht genoeg bij Red Bull zit, zeker als het op kwali aankomt, en een goede kwali is de basis van een goede race!

Citaat van: Zaphod_Beeblebrox op 09 juni 2010 - 08:31:32
Heb op Webber gestemd enkel en alleen omdat het weer eens wat anders is.
Welkom op het forum ;) Maareeuhm, mij lijkt het eerder de bedoeling te stemmen op wie jij denkt dat wk zal worden, en niet om anders te doen dan de rest. Dan kon je bovendien beter op Sutil stemmen ;D
#11
Citaat van: Jasper op 08 juni 2010 - 17:40:48
Citaat van: Ferrari 2010 op 08 juni 2010 - 14:01:49In de regen is mechanische grip zeer belangrijk, wat een troef van Red Bull is
Volgens mij is het juist omgekeerd... In Turkije was McLaren een stuk trager dan Red Bull in bocht 8, een snelle bocht waar je dus heel afhankelijk bent van aerodynamische grip. Daarentegen was McLaren sneller in de laatste dubbele chicane in Turkije, waar ze duidelijk beter op de apex zaten en altijd op de Red Bulls konden naderen. Een langzame bochtensectie, dus waar mechanische grip belangrijk is.

Dus ik zou zeggen dat de McLaren het juist beter doet dan Red Bull wat mechanische grip betreft.
Hmm, ja inderdaad. maar toch, als je die grip zoals in bocht 8 zou bekomen met aerodynamica, dan zou je daar op rechte stukken ook last van moeten hebben, maar dat hebben ze niet.
#12
Citaat van: Burorri op 08 juni 2010 - 16:29:46
Citaat van: Enzo op 08 juni 2010 - 15:05:57
Mclaren zal het hele seizoen met F-duct rijden, ongeacht het voordeel.
Het is onderdeel van de auto, er is geen versie zonder.

Denk dat Mclaren nog steeds een topsnelheid voordeel heeft, regen of niet.
Zal in het geval van regen alleen minder zijn omdat ze minder snel van hun plek komen dan bijvoorbeeld Red Bull.
Dan begrijp ik denk ik de werking van het systeem niet helemaal. Ik dacht dat het alleen ging werken als je het open zet en dat je ten allertijden kan kiezen wanneer je dit doet.

@Ferrari_2010: klopt wel, maar ik meende wel dat de race pace in beide races best hoog lag. Maar misschien was China ook wel in voordeel van Mclaren omdat ze als 1 van de weinige voor echte regen setup kozen?
Ik denk dat Enzo dacht dat je bedoelde dat ze zonder zouden rijden, terwijl jij bedoelde dat ze het simpelweg niet zouden gebruiken. Het zit op de wagen, de keuze om het te gebruiken is ten allen tijde aan de rijders. Ik denk dat ze het wel zullen gebruiken, maar het zal simpelweg niet zoveel effect hebben, aangezien de snelheden lager liggen en je bij het accelereren langer alle beschikbare grip nodig hebt. Verder kan het idd dat McLaren een regensetup had, geen idee :)
#13
Citaat van: Burorri op 08 juni 2010 - 14:55:04
Dat is waar, maar dacht in Australië en....welke race was nog meer verreden in de regen...China? reed Mclaren toch ook veel sterker dan RBR. Ik neem aan dat de F-duct dan niet word gebruikt.
Button hing na het pitten plots op kop, dat is zowat het beste dat je kan overkomen in een regenrace. Vanaf dat je in het pak zit in een regenrace, kan je sowieso niet meer het maximale eruit halen. Downforce is bij regen altijd het belangrijkste dat er is, en laat dat nu iets zijn dat je niet echt hebt als je moet achtervolgen op een bochtig circuit.
#14
Citaat van: Burorri op 08 juni 2010 - 13:44:17
Citaat van: Makke op 08 juni 2010 - 12:37:59
Citaat van: Burorri op 08 juni 2010 - 11:24:48

Ik hoop het, maar denk dat het gewoon weer droog blijft. Maar Canada en regen zou wel vet zijn.

Ik hoop van niet, nu begint McLaren eens als favoriet aan een weekend.. Laat het maar droog blijven.  8)
Ja das waar, maar Mclaren was volgens mij ook in de regen een aardig snelle wagen.
In de regen is mechanische grip zeer belangrijk, wat een troef van Red Bull is, en acceleratie (aangezien je je volle acceleratie niet aan de grond kan brengen), wat dus het effect van het F-duct vermindert. Dus al zijn ze in de regen nog aardig snel, op het droge denk ik dat ze meer kansen zullen hebben.
#15
Sportforum / Re:Oranje WK voetbal?
06 juni 2010 - 18:10:46
Citaat van: Enzo op 06 juni 2010 - 17:48:10
Dat is ook vreemd om van uit te gaan, maar dat deed ik toch niet?
Citaat van: Enzo op 06 juni 2010 - 17:28:16
The magische vier zijn er nog maar drie, nu Robben geblesseerd is aan de hamstring.
Gaat nederland het nog redden in zuid afrika?
Of gaat een ander land ermee aan de haal?
Zo komt dat anders wel over. En dan nog doel ik niet enkel op jouw post hoor, ook wat ik elders lees enzo, veel Nederlanders zien hun land al WK worden, maar lijken te vergeten dat alles nog moet beginnen. En voor de duidelijkheid, niet alleen Nederlanders hoor, er zijn nog landen die zichzelf een finaleplaats toeschrijven, meer dan er überhaupt aan de halve finales kunnen deelnemen :)