koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Weer geruzie tussen Red Bull en Renault

Netjes uit elkaar gaan, het is niet iedereen gegeven.

Net als veel scheidingen, lijkt ook die tussen Red bull Racing en motorleverancier Renault te ontaarden in een vechtscheiding.

Wat zeker niet hielp was dat Daniel Ricciardo in de afgelopen Grand Prix van Duitsland, een hoop nieuwe onderdelen kreeg en toch uitviel met een motorprobleem.

Het circuit van de komende Grand Prix in Hongarije lijkt veel op die van Monaco. Dus het Brits-Oostenrijks team verwacht net zo competitief te zijn als destijds.

Daarom werden op de voorhand diverse onderdelen van Daniel Ricciardo’s motor vervangen. De basismotor, de MGU-H en de turbo werden echter niet vervangen, terwijl Ricciardo hoe dan ook al achteraan zou starten.

Volgens Red bull zou Renault niet genoeg onderdelen beschikbaar hebben, waardoor ze niet alles konden vervangen zoals gewenst.

Renault-teambaas Cyril Abiteboul sprak dat laatste hevig tegen.

Er is niets mis met de voorraad. We zijn bijna klaar met de derde specificatie van de motor van dit jaar, de C-spec. Omdat we nu tussen twee motoren in zitten, vonden wij het verstandiger om te wachten met het wisselen van onderdelen tot de C-spec beschikbaar is.

Abiteboul zei het dan ook niet te begrijpen waarom Red Bull haar plan doorzette. De gewraakte motor kon nog genoeg kilometers afleggen en ook een oudere motor kon dat nog.

Maar het uitvallen van Ricciardo in de Duitse Grand Prix bewees het tegendeel.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.