koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Vettel wint in Engeland, Verstappen valt uit

Sebastian Vettel heeft de Grand Prix van Groot Brittannië op zijn naam geschreven. Lewis Hamilton werd na een goede inhaalrace tweede, Kimi Raikkonen maakte het podium compleet. Max Verstappen viel met remproblemen vijf ronden voor het einde uit.

Hamilton wilde zijn voor zijn thuispubliek de race winnen en de leiding in de WK-stand terug pakken. Bij de start ging het al mis, Vettel pakte de leiding. Tot overmaat van ramp werd Hamilton in de derde bocht in de rondte getikt door Kimi Raikkonen. Hamilton viel terug naar de laatste plaats en kon aan een inhaalrace beginnen. Raikkonen kon door en kreeg een 10-seconden tijdstraf.

Verstappen kon opschuiven naar de derde plek met Kimi Raikkonen in zijn kielzog. Ondanks de hogere topsnelheid en DRS kon Verstappen Raikkonen af houden.

Na de eerste serie pitstops was het Vettel die nog steeds de leiding hield. Hamilton bevond zich ondertussen alweer in de top vijf. Marcus Ericsson ging met harde snelheid van het circuit en veroorzaakte een safety car. De gehele top ging naar binnen, behalve Bottas en Hamilton na.

Nadat de baan werd vrijgegeven waren het Sainz en Grosjean die met elkaar in aanraking kwamen en eveneens een safety car veroorzaakten. Ondertussen had Bottas de leiding met Vettel in zijn kielzog en daar achter Hamilton, Verstappen, Raikkonen, en Ricciardo.Nadat de safety car weg was moest Bottas op zijn oudere medium banden verdedigen, dit ging enige ronden goed totdat Vettel met een strakke inhaalactie op zijn soft-banden alsnog de leiding pakte.

Daarna waren het ook Hamilton en Raikkonen die Bottas nog voorbij gingen.

Daar achter was het Verstappen die eerst Raikkonen voorbij moest laten op het rechte stuk en daarna spinde omdat zijn remmen niet meer werkten. Verstappen leek nog verder te kunnen maar viel met een versnellingsbak die vast stond in de eerste versnelling alsnog uit.

Volgend weekend is er geen Formule 1, daarna reist het circuit af naar Duitsland voor de Grand Prix op het circuit van Hockenheim.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.