koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Vettel: ‘Geen teamorders bij Ferrari’

Sebastian Vettel heeft verklaard dat Ferrari nog geen teamorders heeft ingezet om hem aan de wereldtitel te helpen.

Ferrari scoorde dit seizoen twee keer een dubbelslag tijdens de Grand Prix in Monaco en Hongarije. Beide keren was het Sebastian Vettel die op de hoogste trede van het podium stond, gevolgd door teamgenoot Kimi Räikkönen. Het Italiaanse team heeft een geschiedenis met teamorders, en dus zijn er ook dit jaar verhalen dat het team Räikkönen gebruikt om Vettel een betere positie in de strijd om de wereldtitel te geven. Volgens Vettel is dit onjuist.

Ik ben wat verrast door hoe zaken geschetst worden. Ik kan niet voor andere mensen spreken, maar Kimi en ik hebben het hele seizoen al gewoon tegen elkaar gestreden. Ik hoorde na de Grand Prix van Hongarije dat hij me zou beschermen vanaf de tweede plek, maar misschien moet je het eens aan hem vragen. Ik denk niet dat hij ingehouden heeft, als hij me had kunnen passeren had hij het zeker gedaan, en dat is zijn goed recht. Andersom zou het hetzelfde zijn, we rijden voor hetzelfde team, we doen beide ons best. Verklaarde Vettel in Monza.

Gezien de geschiedenis is het niet vreemd dat men Ferrari verdenkt van het gebruik van teamorders. In 2002 moest Rubens Barrichello, net als een jaar eerder, zijn teamgenoot Michael Schumacher vlak voor de finish laten passeren tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. In 2010 was het Felipe Massa die plaats moest maken voor Fernando Alonso tijdens de Duitse Grand Prix. Beide keren kwam het Ferrari op veel kritiek te staan dat het de coureurs niet liet strijden om de overwinning.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.