koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Verstappen: ‘Het is niet mijn jaar’

Max Verstappen kende een zeer korte Grand Prix van Singapore. De Nederlander kwam na een aanvaring met Kimi Räikkönen niet verder dan de eerste bocht.

De verwachtingen waren hoog in aanloop naar de Grand Prix van Singapore. Max Verstappen was lang kanshebber voor pole position, maar moest in de kwalificatie alleen Sebastian Vettel voorlaten. Toen het voor de race ook nog eens ging regenen waren de verwachtingen helemaal hooggespannen. De Nederlander kwam echter weer niet ver. Ditmaal strandde hij in de eerste bocht nadat hij klem kwam te zitten tussen de Ferrari coureurs.

Wat kan je er aan doen als je ‘gesandwicht’ wordt. Ik denk dat het heel duidelijk was op de beelden wat er gebeurde. Ik was in de tweede versnelling iets beter weg dan Vettel. Hij keek naar links en hij wilde mij afknijpen, maar ik denk dat hij niet zag dat Kimi daar nog zat. Ook al is dat het verhaal, als je voor het wereldkampioenschap gaat, dan moet je niet zulke risico’s nemen. Wat verwacht je? Dat ik dan ineens op de rem moet trappen? Vervolgens gaan ze mij afknijpen. Ze weten ook dat de achterbanden breder zijn dan de voorbanden, dus ik kan niet weg. Met z’n drieën kwamen we tegen elkaar aan en hierdoor ging mijn ophanging kapot. Daarna remde ik voor de eerste bocht aan. Kimi had geen banden meer aan zijn auto, dus hij knalde er nog eens vol in en dan is het helemaal over. Het is niet top, maar wat kan je er aan doen. Het is natuurlijk niet mijn jaar en dat is nu weer gebleken. Je moet gewoon positief blijven. Het was een goed weekend, alleen de race weer niet. Maar de snelheid is er wel. Reageerde Verstappen nog tijdens de race.

In de stand om het wereldkampioenschap staat Verstappen nu gelijk met Force India coureur Sergio Perez. Beide coureurs hebben dit seizoen achtenzestig punten gescoord. Verstappen’s teamgenoot Daniel Ricciardo finishte op de tweede positie. Hij staat in totaal op honderdtweeënzestig punten, bijna honderd punten meer dan Verstappen.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.