koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Toto Wolff verontwaardigd over beschuldigingen

Teambaas Toto Wolff ontkent dat Mercedes invloed heeft uitgeoefend op de FIA en Pirelli om de bandencompounds voor de GP van Spanje aan te passen.

Wat is het geval?

Enkele weken geleden raakte bekend dat Pirelli de bandencompounds voor de races in Spanje, Groot-Brittannië en Frankrijk enigszins zou aanpassen. Volgens sommigen zou dat expliciet op vraag van Mercedes gebeurd zijn.

Het loopvlak van de banden werd dunner gemaakt om blaren te voorkomen. De teams ondervonden tijdens de wintertests in Barcelona op dat vlak heel wat problemen.

Dat feit haalde Wolff dan ook aan: Al de teams hadden last van zeer hevige blaarvorming tijdens de test in Barcelona. Red Bull, Ferrari en ook wij. Ik denk dat ook McLaren er last van had. De banden zouden het tijdens de race niet uitgehouden hebben, zo begon de teambaas.

Omwille daarvan heeft Pirelli de dikte van de banden aangepast om het blisteren te voorkomen. Daarin zijn ze succesvol geweest want we hebben het nu op geen enkele wagen gezien

Ik heb dan ook geen idee waar de geruchten vandaan komen dat we invloed hebben uitgeoefend op Pirelli en de FIA zodat ze de banden zouden aanpassen. Ik heb zoiets nog nooit succesvol gezien, waarom zouden ze het doen? besloot de Mercedes-motorsportbaas.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.