koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Toro Rosso: Kvyat exit, Hartley maakt seizoen af


Kvyat rijdt definitief niet meer voor Scudería Toro Rosso

Kvyat exit, Toro Rosso maakt seizoen af met Pièrre Gasly en Brendon Hartley

Het gaat almaar verder bergafwaarts met de carrière van Formule 1-coureur Daniil Kvyat. Nadat hij eind april 2016 te horen kreeg dan Max Verstappen zijn stoeltje bij Red Bull Racing zou overnemen vanaf de Grand Prix van Spanje is het ook met de resultaten in dienst van Toro Rosso niet meer goed gekomen.

In 2016 en 2017 werd hij zoekgereden door Carlos Sainz jr. Daarom werd hij vanaf de Grand Prix van Maleisië vervangen door opkomend talent Pièrre Gasly. Net als bij zijn eerste degradatie in mei vorig jaar won Max Verstappen prompt de grand prix.

Toen Carlos Sainz vervolgens op huurbasis vertrok naar Renault vanaf de Grand Prix van de Verenigde Staten mocht hij nog één keer opdraven naast Brandon Hartley, omdat Gasly verplichtingen had in Japan. Nu Gasly de rest van het seizoen beschikbaar is verandert de line-up van STR voor de derde maal dit seizoen.

Helmut Marko, de autosportbaas van Red Bull: We denken niet dat hij op lange termijn de boel kan omdraaien. Brendon Hartley en Pierre Gasly maken het seizoen af en dan zien we wel verder.

We hebben minder getalenteerde renners in de Formule 1 gezien dan Kvyat, de opkomst van Verstappen heeft hem genekt. Een terugkeer is onwaarschijnlijk. Red Bull verlengt zijn contract zeker niet en voor volgend jaar zijn er niet veel stoeltjes meer vrij nu de meeste zitjes al toegekend zijn aan rijders. Kvyat in een Formule 1-auto in 2018 zou een wonder zijn.

De Grand Prix van de Verenigde Staten was zeer waarschijnlijk zijn zwanenzang.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.