koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Softwareprobleem reden nederlaag Mercedes

Mercedes zag tijdens de Grand Prix van Australië een bijna zekere zege in het putje glippen door een softwareprobleem. Dat vertelde teambaas Toto Wolff tegenover Sky Sports.

Hamilton verloor de leiding in de race nadat Sebastian Vettel zijn pitstop maakte tijdens de Virtual Safety Car (VSC). De Duitser was na Hamilton’s pitstop aan de leiding gekomen, maar moest zelf natuurlijk nog wel stoppen. Tijdens een VSC moeten de coureurs een gecontroleerde snelheid vasthouden. Het uitgelezen moment voor Vettel dus om een pitstop te maken, aangezien Hamilton en Kimi Räikkönen zo minder tijd konden goedmaken.

Volgens Mercedes teambaas Toto Wolff was het echter een softwarefout dat ervoor zorgde dat Hamilton niet genoeg marge had om Vettel voorbij te gaan tijdens de pitstop. Het systeem zou de benodigde voorsprong van Hamilton (vóór de pitstops) niet goed hebben gecalculeerd.

In werkelijkheid was een voorsprong van vijftien seconden vereist ten opzichte van Vettel. Het systeem berekende echter twaalf seconden, waardoor het team Hamilton niet aanspoorde om meer voorsprong te nemen. Hierdoor had de regerend wereldkampioen niet genoeg marge had om Vettel te verschalken in het geval van een VSC.

Als we de woorden van Wolff mogen geloven heeft Mercedes dus nog wat snelheid over ten opzichte van de concurrentie. Ferrari en Red Bull zijn gewaarschuwd.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.