koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Sergio Perez eist geld van Force India!

Gisteren konden wij jullie al melden dat Force India de gang naar de rechter moest maken.

Het was toen niet duidelijk waar het precies om ging, maar het ging -zoals altijd in de Formule 1- om geld.

Niemand minder dan Sergio Perez heeft zijn team aangeklaagd vanwege een betalingsachterstand. De Mexicaan beschreef eerder de financiële situatie van Force India als ‘kritiek’ en maakte geen deel uit van de mediasessie in Boedapest.

Waar teammanager Otmar Szafnauer eerder niet zei te weten waarom Sergio dergelijke bewoordingen gebruikte, blijk nu dat de ervaren coureur liefst vier miljoen dollar tegoed heeft van het team.

Ook motorleverancier Mercedes wacht op geld van het team van Dr. Vijay Mallya. Die schuld loopt al in de miljoenen.

Szafnauer meldde verder dat over twee weken het team er financieel weer een stuk beter voor zou staan. Er zouden drie partijen interesse hebben om te investeren in het Formule 1-team.

Rich Energy wordt niet als een van hen beschouwd. Uw auteur deed onderzoek en vond uit dat Rich Energy nooit een serieus overnamekandidaat had kunnen zijn.

Een naam die veel wordt genoemd is miljardair Lawrence Stroll, de vader van de Canadese coureur Lance Stroll. Onderdeel van de deal zal zijn dat zoon Lance een plek krijgt bij Force India. Hij rijdt momenteel voor Williams.

Ook Mercedes heeft een oogje op het team, want de Duitsers kunnen via deze weg van Force India een volwaardig eigen B-team maken.

De financiële problemen komen niet helemaal uit de lucht vallen. Eigenaar Vijay Mallya wordt in India gezocht vanwege fraude. Indiase bankiers eisen tientallen miljoenen van de zakenman.

Mallya wordt verdacht van het ontduiken van belasting met zijn bedrijf en wanbeheer van vooral Kingfischer Airlines.

De racewagens van Force India staan zondag wel gewoon aan de start van de Grote Prijs van Hongarije.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.