koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Sauber ziet jong Ferrari talent wel zitten

Tijdens het raceweekend in Hongarije maakte Sauber bekend in 2018 niet met Honda motoren te gaan rijden, maar toch met Ferrari in zee te gaan. Het Zwitserse team sloot een deal met de Italianen voor in eerste instantie alleen de levering van motoren, maar het is niet geheel onlogisch dat er ook een aantal Ferrari talenten richting Sauber gaan.

Ferrari is naarstig op zoek naar een Formule 1 plekje voor talenten Charles Leclerc en Antonio Giovinazzi. Naar verluid zou Sauber gaan optreden als het B-team of opleidingsteam van Ferrari. Met de motoren zou het dus ook zomaar zo kunnen zijn dat er ook coureurs van Ferrari naar het Zwitserse Hinwil komen.

Sauber teambaas Frédéric Vasseur ziet de komst van jong talenten wel zitten: Als team is het geheel logisch om te kiezen voor Charles Leclerc, of een ander talent. De motorendeal met Ferrari moest snel gesloten worden, dus het zou fout zijn om op zo’n korte termijn over coureurs te spreken. In de komende weken gaan we een beslissing nemen.

Leclerc en Giovinazzi worden veelvuldig in verband gebracht met Sauber. Giovinazzi reed dit jaar al met wisselend succes twee races voor Sauber als vervanger van de geblesseerde Pascal Wehrlein. Ook de naam van Marcus Ericsson mag niet uitgevlakt worden. De Zweedse coureur is bezig met zijn derde jaar voor Sauber, kent het team, heeft inmiddels ervaring en neemt bovendien behoorlijk wat sponsorgeld mee. De rol van Mercedes talent Pascal Wehrlein lijkt met de nieuwe Ferrari deal uitgespeeld bij Sauber.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.