koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Red Bull onderneemt geen actie tegen Kvyat

Red Bull had meer verwacht van haar thuisrace. De Oostenrijkse energiedrankjesfabrikant verloor al in de eerste bocht twee van haar vier wagens.

Hoofdschuldige was de Rus Daniil Kvyat, die te woest aantrad in bocht een. Kvyat verloor in de eerste bocht de controle over zijn Toro Rosso en ramde Fernando Alonso én Max Verstappen uit de race.

Teambaas Christian Horner toonde zich opvallend mild voor de Rus. Hij zal daar niet op veroordeeld worden. Voor ons was het een race-incident.

Daar zullen Max Verstappen en Fernando Alonso niet mee eens zijn. De racestewards van de FIA waren eveneens minder vergevingsgezind.

Zij gaven Kvyat een drive-trough penalty, wat betekende dat hij een rondje door de pitsstraat moest rijden, en bestraften hem met twee punten voor zijn superlicentie. De Rus heeft er nu zeven op zak. Een coureur die in een jaar tijd twaalf strafpunten krijgt, moet een race aan de kant blijven.

Kvyat moest vorig jaar zijn stoeltje bij Red Bull afstaan aan Verstappen, die prompt zijn eerste race voor Red Bull Racing won. Daniil werd ‘gedegradeerd‘ naar Toro Rosso, het opleidingsteam van Red Bull.

Een mogelijk verklaring voor de milde opstelling van Horner en de zijnen, is dat er geen goed alternatief voorhanden is dat op niveau is van het huidige viertal coureurs van Red Bull.

Pierre Gasly deed alles wat van hem werd verwacht en werd de laatste GP2-kampioen voordat de klasse werd herbenoemd als Formule 2. Maar Gasly rijdt desondanks in de Japanse Formula Super, waar hij ook niet bepaald potten kan breken.

De 21-jarige Fransman heeft tot op heden maar vijf puntjes kunnen pakken voor team Mugen. Te mager voor een oud GP2-kampioen.Stoffel Vandoorne eindigde als 4de in het kampioenschap met 2 overwinningen, ondanks dat de Vlaming inviel voor Fernando Alonso en nog ander werk had te verrichten voor McLaren.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.