koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Red Bull houdt vast aan ‘ongeluksgetal’

Het was sowieso vrij gewaagd van Red Bull om haar auto voor seizoen 2017 de nummer 13 mee te geven.

Sinds de start van de Formule 1 in 1950 werd het ongeluksgetal zorgvuldig gemeden, bijgelovig als dat men toen was en nog is.

Zo ook bij de nummers voor de heren racers, waardoor het kon voorkomen dat je bij 20 auto’s op de grid dus iemand met nummer 21 reed.

Dat was buiten Pastor Maldonado gerekend, die lekker tegendraads nummer 13 koos toen coureurs hun vaste nummer mochten uitkiezen. We weten inmiddels hoe het verliep voor de Venezolaan.

Red Bull toonde niet bang te zijn voor het onheilspellende nummer, maar de RB13 is -toevallig?- tot op heden geen enorm sterk nummer gebleken. Red Bull komt nu met een volledig herziende auto naar Spanje en heeft zoveel veranderingen, dat de RB13 RB14 zou gaan heten.

Voormalig Red Bull Racing coureur Robert Doornbos denkt echter zeker te weten dat dit niet gebeurt, zo zei hij in het programma Peptalk, van Ziggo Sport.

De RB13 krijgt volgens hem weliswaar de nodige updates, maar niet een totaal nieuwe naam.

We zullen het zien in Spanje over enkele dagen…Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.