koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Pro-Mazdakampioen Rinus van Kalmthout naar Indy Lights


Rinus “Veekay” van Kalmthout aan de melk uit een klomp na het behalen van het kampioenschap in de Pro Mazda klasse

Rinus “Veekay” Van Kalmthout kampioen Pro Mazda

Vandaag is Rinus van Kalmthout kampioen geworden in de Pro Mazda Open Wheel klasse, gereden in de Verenigde Staten. De Pro Mazda Klasse is vergelijkbaar met “onze” Renault 3,5 liter series of de GP3.

Het behalen van het kampioenschap betekent voor Van Kalmthout, die zich in de Verenigde Staten Veekay laat noemen, dat hij een stoeltje krijgt in de Amerikaanse Formule 2, de Indy Lights. Voor de 17-jarige Van Kalmthout een enorme stap voorwaarts in zijn carrière. Van Kalmthout ambieert de Indy series en is hard op weg om over twee of drie jaar te debuteren in die klasse.

Rinus was in Europa in eerste instantie bezig het gewone traject van karts, formule 4, formule 3 etcetera te volgen, maar voelde zich niet op zijn gemak met de gang van zaken, terwijl Amerikaanse relaties graag met hem aan de slag gingen.

Frits van Eerd, CEO van Jumbo Supermarkten, bleef hem als sponsor ook in de Verenigde Staten trouw. Net als bij Max Verstappen is Jumbo een belangrijke en bestendige factor in de opbouw van de racecarrière van dit groot talent in de autosport.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.