koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Preview: Grand Prix van China

Wie de kalender van 2017 erbij houdt, ziet dat Bahrein en China van plaats zijn verwisseld. De Formule 1 strijkt nu dus neer in het land van Ming-vazen, groene thee, Mao Ze Dong en -tegenwoordig- smartphone-fabrikanten..

Net als vorig jaar heeft Sebastian Vettel een zeer geslaagde seizoensstart door Australiƫ en Bahrein te winnen. Maar de coureurs van Mercedes zijn nooit ver weg. Vettel won in Bahrein nog nipt van Bottas, terwijl Hamilton toch het podium behaalde ondanks een gridstraf wegens een nieuwe versnellingsbak en zijn duel met Max Verstappen.

Shanghai International Circuit
Het circuit van de Grand Prix van China heeft de vorm van het Chinese teken ‘shang’, dat ook terugkomt in de naam van het omloop.  Het circuit meet 5,4 kilometer en telt zestien bochten. de race telt zesenvijftig ronden en kent een totale afstand van driehonderdvijf kilometer. Het ronderecord is nog steeds in handen van Michael Schumacher. Hij klokte tijdens de race in 2004 een 1:32.238.

Natuurlijk is ook Shanghai van de hand van Tilke, maar het schijnt niet geliefd te zijn bij de Formule 1-fans.

Vorig jaar
Vorig jaar won Lewis Hamilton in China. De Brit sloeg hard terug met een overwinning vanaf poleposition en de snelste ronde. China ligt de huidige kampioen wel, want Hamilton won in 2008, 2011, 2014, 2015 en dus vorig jaar. De concurrentie is dus gewaarschuwd!

Max Verstappen reed in 2017, door een probleem in de kwalificatie als zestiende gestart, nog naar het Chinese podium. Max stormde toen van P16 naar P7 in de openingsronde!

Teamgenoot Daniel Ricciardo viel in de laatste ronden Verstappen nog wel aan, maar kwam net tekort en eindigde op P4.


Achterstand Red Bull
Ook zal het interessant zijn om te zien of Red Bull wat beter kan aansluiten bij Mercedes en Ferrari. In Melbourne had het team van Max Verstappen duidelijk achterstand op de twee frontrunners.

Terwijl in Bahrein Verstappen met kleerscheuren uit de strijd met Hamilton kwam en Ricciardo met een kapotte accu moest opgeven. Al lijkt de achterstand op Mercedes en Ferrari kleiner dan in 2017

We zijn benieuwd of en hoe Red Bull Racing terug veert kan na het debacle van Bahrein.

Vrijdag 13 april 2018
04:00 - 05:30 | Eerste vrije training
08:00 - 09:30 | Tweede vrije training

Zaterdag 14 april 2018
05:00 - 06:00 | Derde vrije training
08:00 - 09:00 | Kwalificatie

Zondag 15 april 2018
08:10 | RaceAlles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.