koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Podiumplek Jos Verstappen 23 jaar geleden

Vandaag (maandag) is het drie├źntwintig jaar geleden dat Jos Verstappen zijn eerste podiumplek in de Formule 1 scoorde. De Nederlandse coureur in dienst van Benetton pakte op 14 augustus 1994 de derde positie tijdens de Grand Prix van Hongarije. Verstappen was daarmee de eerste Nederlandse coureur ooit die in de top drie finishte tijdens een Formule 1 Grand Prix.

Verstappen lag op die bewuste dag vlak voor de finish van de race niet op podiumkoers. Martin Brundle (McLaren) bezette immers de derde positie, en Verstappen had al een ronde achterstand opgelopen ten opzichte van leider en teamgenoot Michael Schumacher. Schumacher koos er echter voor om Verstappen voorbij te laten, waardoor ze in dezelfde ronde terecht kwamen. Toen de motor van Brundle vlak voor het ingaan van de laatste ronde het begaf, lag Verstappen ineens op de derde positie.

Wat er na de podiumplek in Hongarije gebeurde is inmiddels geschiedenis. Een race later op Spa Francorchamps finisht Verstappen als vierde, maar wordt als derde geklasseerd omdat winnaar Michael Schumacher diskwalificatie aan zijn broek kreeg voor een te ver afgesleten bodemplaat. Het zou de laatste keer zijn dat Verstappen een Formule 1 weekend binnen de top drie afsloot.

Lange tijd was Jos Verstappen de meest succesvolle Nederlandse Formule 1 coureur. Nadat zoon Max Verstappen zijn intrede deed in de sport moest Verstappen senior die titel echter snel afstaan.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.