koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Over Toro Rosso en Renault

Het loopt op zijn zachtst gezegd niet lekker tussen Toro Rosso en Renault. Gisteren ging opnieuw een Renault-motor in rook op. Cyril Abiteboul van Renault liet gisteren weten dat de problemen bij Toro Rosso met het team te maken hebben. De manier waarop de Renault-motor in het STR12 chassis is geplaatst zou het probleem zijn.

Abiteboul liet ook weten dat Renault nu met gebruikte motoronderdelen rijdt omdat de fabriek in Frankrijk het leveren van nieuwe vervangende onderdelen niet bij kan houden. Oorzaak zijn de vele problemen bij Toro Rosso. Toro Rosso gaf vanmorgen een officieel statement uit om te laten weten dat de problemen toch echt bij Renault zitten en niet bij Toro Rosso.

Volgens Toro Rosso kampt het team sinds de zomer met motorproblemen maar is er sinds de zomer, afgezien van het veranderen van koelingssystemen, niets aan de auto veranderd. Volgens Toro Rosso worden er nu niet alleen in Mexico met oude motoronderdelen gereden maar speelt dit al langere tijd. Volgens het team moet er gedurende de raceweekend veelvuldig van onderdelen gewisseld worden. Hierbij worden ook oudere onderdelen, van andere specificatie, in de bolide geplaatst.

Volgend jaar stapt Toro Rosso over naar Honda. Inmiddels is er ook het gerucht dat Renault in Abu Dhabi helemaal geen onderdelen heeft voor Toro Rosso en dat het team deze race mogelijk zal moeten missen. Red Bull, het moederteam van Toro Rosso, gaat volgend jaar door met Renault. Het is voor Max Verstappen te hopen dat de slechte relatie invloed zal hebben op de motoren bij Red Bul. Wij houden je op de hoogte!Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.