koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Officieel: Sainz na Japan naar Renault

Toro Rosso laat op haar website weten dat Carlos Sainz jr., ‘vanwege bepaalde omstandigheden’ op een zeer kort termijn toch de overstap maakt.

Aanvankelijk zou Sainz pas per 1 januari zich een Renault-coureur mogen noemen. De reden was dat Jolyon Palmer een waterdicht contract had én zich niet liet afkopen door belanghebbenden.

Waarom het nu opeens wel kan terwijl Palmer op de vrijdag en zaterdag tegen de top 10 aan zat, is voer voor complot-theoretici. Zeker met zo’n reden als bepaalde omstandigheden.

Voor Carlos maakt het allemaal niet uit. De Spanjaard heeft zijn gewenste transfer, nadat hij talloze hints via de media. De gemoederen liepen zelfs zo hoog op, dat de coureur samen met zijn vader op het matje werd geroepen door Dr. Helmut Marko, Tost en Horner.

De Spaanse jongeman bedankte Toro Rosso en Red Bull Racing voor de geboden kans om het seizoen bij Renault af te maken. In de laatste vier races krijgt Sainz een prima kans om zijn nieuwe werkgever en de Renault RS17 eerder te leren kennen.

Het team van Toro Rosso zal het seizoen afsluiten met Daniil Kvyat en Pierre Gasly.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.