koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Officieel: Massa kondigt afscheid aan [video]

Felipe Massa heeft besloten om niet af te wachten wat het team van Sir Frank Williams zal besluiten omtrent de rijdersbezetting voor 2018.

Eerder had de Braziliaan nog aangegeven graag nog een jaar voor het team van Williams te willen rijden, in wat dan zijn zestiende jaar in de Formule 1 zou betekenen.

Het liefst had Felipe ruim vóór zijn thuisrace te horen gekregen wat de beslissing zou zijn, maar radiostilte vanuit het team was zijn deel.

Williams heeft dan ook goede optie’s ter beoordeling in de vorm van reserve-coureur Di Resta en Robert Kubica. Verder zouden Daniil Kvyat en Jolyon Palmer als outsiders gelden, maar technisch directeur Paddy Lowe ontkent.

De 36-jarige maakte zijn besluit bekend via zijn Twitterkanaal.

Naar verluidt de overstap naar de Formule E wagen, na eerder zijn interesse te hebben uitgesproken over de elektrische raceklasse.

Felipe Massa behaalde 11 overwinningen, 41 podiumfinishes, 16 pole-positions in zijn carrière tot nu toe en eindigde eenmaal tweede in het kampioenschap van 2008, destijds achter Lewis Hamilton.

Dit seizoen verliep wisselvallig voor de veteraan. Terwijl Massa teruggeroepen werd vanuit zijn prille pensioen om als mentor voor Lance Stroll te fungeren, heeft diezelfde Stroll vier punten meer gescoord dan Felipe Massa.

De opmerking van de jonge Canadees dat hij weinig tot niets heeft opgestoken van zijn oudere teamgenoot, leek de dolksteek te zijn.

Ook het feit dat Massa het gebrek aan ontwikkeling hekelde terwijl hij juist daarvoor was aangetrokken, zal niet in zijn voordeel hebben uitgewerkt…

 Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.