koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
‘Nog steeds geen race op Afrikaans continent’

De Formule 1 claimt een wereldkampioenschap te zijn, maar al jaren wordt het Afrikaans continent overgeslagen. Ja, er werd gereden in Zuid-Afrika tot een politiek boycot vanwege de Apartheid er een einde aan maakte…

Maar nadat een van de gruwelijkste segregatiewetten in de geschiedenis van de mensheid werd afgeschaft, kwam de sport weer terug. Hetzij kortstondig.

Sinds 1993 komt de snelste circus ter wereld niet meer in Zuid-Afrika of wel ander land op het continent. Waar de WTCC -het wereldkampioenschap voor toerwagens- tenminste nog acteert in Marokko, is de Formule 1 geheel afwezig.

Natuurlijk. Geld. Bernie Ecclestone wilde altijd al veel te veel geld beuren voor de organisatie. Maar ook tegenwoordig belemmeren financiële aspecten een terugkeer.

Op dit moment zijn de kosten voor het mogen organiseren van een race een dermate hoog struikelblok dat ik het er niet van zie komen. Het is financieel niet haalbaar in de huidige kostenstructuur die de Formule 1 hanteert., zo begint Christo Kruger van het circuit tegen F1Fanatic.co.uk.

Een bijkomend probleem is dat de baan momenteel geen Grade I licentie bevat, maar dat is volgens Kruger vrij makkelijk op te lossen. Kyalami is als faciliteit bereid om te upgraden naar Grade I status, maar dan moet er wel een lange termijn plan voor Formule 1-racen in Zuid-Afrika zijn.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.