koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Mekies van FIA naar Ferrari

De Fransman Laurent Mekies gaat voor Ferrari werken, Mekies was chef veiligheid en adjunct racedirecteur van de FIA. Sinds vorig jaar was Mekies ook adjunct-racedirecteur en daarme directe assistent van Charlies Whiting.

Mekies kent de sportieve- en technische reglementen uit zijn broekzak en is daarmee voor Ferrari een directe aanwinst. Voor de FIA en eigenaar Liberty media is het verlies van Mekies pijnlijk. Zeker omdat Libery Media en Ferrari de laatste tijd toch al niet op goede voet met elkaar staan.

De overstap kan gevoelig liggen bij andere teams en een nieuwe rel ontketenen. Mekies heeft ongetwijfeld gevoelige info van andere Formule 1-teams. Chrstian Horner, teambaas van Red Bull, pleitte er al eerder voor om personeel van de FIA een verplichte overbruggingsvakantie te geven als zij overstappen naar een Formule 1-team.

Wat Mekies bij Ferrari precies gaat doen maken de Italianen niet bekend, alleen dat hij direct gaat rapporteren aan technisch directeur Mattia Binotto.

Overigens is Laurens Mekies een oude bekende van Jos Verstappen, in de tijd van de Nederlander bij Minardi was Mekies daar zijn race-engineer. Voordat Mekies bij de FIA ging werken werkte hij ook bijna 10 jaar bij Toro Rosso.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.