koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
McLaren wil nieuwe motorendeal voor oktober

McLaren race director Eric Boullier heeft gezegd dat het team zijn motorensituatie voor 2018 volledig opgehelderd wil hebben in september, nadat de onzekerheid in verband met de samenwerking met Honda alleen maar toegenomen is de laatste maanden.

McLaren werkt nu ondertussen twee en een half jaar samen met de Japanse constructeur, maar zowel op vlak van snelheid als betrouwbaarheid schiet de motorenbouwer voorlopig tekort. De laatste paar Grand Prix maakte Honda een sprong voorwaarts, maar die is nog steeds onvoldoende om aan te knopen met de top.

McLaren heeft daarop dit seizoen al meerdere constructeurs gecontacteerd over het aanleveren van motoren aan het team voor 2018, maar ving telkens bot, vooral bij Mercedes en Ferrari. Enkel Renault laat de deur op een kleine kier staan, maar iets concreets werd nog niet ontwikkeld.

Boullier heeft nu onthuld dat McLaren zijn motorenplannen voor 2018 in september wil finaliseren.

Technisch gezien kan je van motorbouwer veranderen in twaalf weken tijd, dus in theorie kan dat nog tot drie maanden voor de start van het seizoen. Maar we willen niet dat alles snel moet gebeuren, maar wel grondig, daarom stellen we september als deadline.

Deze stelling maakt dat een overeenkomst met een andere constructeur nog onwaarschijnlijker wordt. Onderhandelingen sleepten nu al maanden aan, dus waarom zou het nu wel vlot verlopen? Meer dan waarschijnlijk gaat McLaren dus door moeten gaan met Honda. Ondanks de recente positieve ontwikkelingen bij de Japanse constructeur is baas Yusuke Hasegawa verre van tevreden met wat zijn team levert.

Dit is het derde jaar dat we opnieuw actief zijn en de bedoeling was dat we nu aan de top zouden staan. Dat is ons helemaal niet gelukt en daarom ben ik enorm teleurgesteld in wat wij hebben gedaan in die periode. Het maakt ons wel gemotiveerder om nog beter ons best te doen. We zijn bezig met een nieuwe grote update die binnenkort beschikbaar zal zijn.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.