koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
McLaren teambaas Bouillier per direct ontslagen

Teambaas Eric Bouillier heeft ontslag genomen als teambaas bij McLaren

Eric Bouillier heeft vandaag zijn ontslag aangeboden en de CEO van McLaren Formula 1, Zak Brown heeft dat geaccepteerd.

Brown noemt het vertrek van Bouillier desgevraagd een

versimpeling van het leiderschap bij het McLaren Formule 1 team

.

Het gaat niet goed met McLaren. De laatste overwinning dateert alweer van 2012 (GP België) en de duurbetaalde en meest ervaren, getalenteerde rijder Fernando Alonso krijgt schouderklopjes als hij een of twee puntjes weet binnen te halen na een race. Dat is voor McLaren onbetamelijk.

Zak Brown:

Onze prestaties zijn dit jaar onder de maat, slechter dan verwacht. De oorzaken zitten in de organisatie en de wijze van werken. Daarom moeten we de organisatie van binnenuit aanpakken en de dingen echt veranderen. Vandaag is de eerste stap naar herstel.

Dat is nogal stevige tekst, het lijkt erop dat Bouillier nu aangewezen wordt als de veroorzaker van de problemen. Bouillier werd in 2014 door Ron Dennis benoemd als Team Principal, een titel die in Formule 1 algemeen gebruikt wordt en kan worden gelijkgesteld aan die van Maniging Director.

Terwijl Ron Dennis daarna grote moeite had zijn positie te handhaven in McLaren Group en uiteindelijk verloor, taande de machtspositie van Bouillier navenant, resulterend in zijn ontslag van vandaag.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.