koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
“McLaren kan titel winnen in 2018” – Emerson Fittipaldi

Tweevoudig wereldkampioen Emerson Fittipaldi denkt dat McLaren volgend seizoen veel sterker voor de dag gaat komen. De Britse renstal gaat aan de slag met een Renault-motor en heeft Fernando Alonso weten te behouden…

Het wordt veel beter voor McLaren. Fernando is de beste coureur en ik geloof ook dat de MCL32 een geweldige auto is, zegt Fittipaldi tegen AS.com.

Alonso zei laatst zelf ook dat de wagen uitstekend door de bochten gaat. Als de kwaliteit van het chassis en de aerodynamica gewaarborgd blijft met de Renault-motor, dan kunnen ze volgend jaar meedoen om podiumplekken, overwinningen en zelfs de titel.

In 1972 versloeg Fittipaldi de regerend wereldkampioen Jackie Stewart. Hij was toen 25 jaar en 99 dagen oud en daarmee in die tijd de jongste wereldkampioen ooit. In 1974 won de Braziliaan weer een titel, maar Fittipaldi wilde alles zelf doen en kwam met zijn eigen team: de Copersucar Fittipaldi.

Het betekende meteen het einde van zijn grote successen in de Formule 1, want met de vaak gebrekkige Copersucar werd er in vijf jaar racen geen enkele race gewonnen. Een tweede plaats tijdens de Grote Prijs van Brazilië (Rio de Janeiro) in 1978, was het hoogtepunt.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.