koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
‘Max Verstappen baalt van P5’

Max Verstappen start morgen als vijfde, na alweer zijn teamgenoot Ricciardo te hebben verslagen. Daniel Ricciardo moet morgen vanaf P10 aan de race beginnen.

Toch is de jonge Nederlander niet tevreden. Verstappen had een plekje in de top-3 op het oog, maar werd in de slotfase van de kwalificatie voorbij gereden door beide Ferrari’s.

Verstappen denkt dat hij de derde plek heeft verloren door een foutje in de versnellingsbak. Ik verloor de gear sync in sector twee, dan schakelt hij veel langzamer. Je verliest dan twee tienden op het rechte stuk. In Q2 haperde hij ook al. Enorm balen weer, het is elke keer wat., zei hij na afloop tegen Ziggo Sport.

Want behalve met de versnellingsbak, had Verstappen ook problemen met de verbeterde Renault-motor. Of specifieker, hoe deze haperde als de toerenbegrenzer erin kwam. De motor hield zo zwaar in, dat men besloot om de update te verwijderen.

Echter, zonder de update schakelt de bak ‘harder’, minder vloeiend.

Verstappen: Er zat veel meer in. We hadden gewoon voor de Ferrari’s moeten staan. Nu kost het mij twee tienden op het rechte stuk.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.