koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Marko wil ‘McLaren-deal’ met Honda

De soap rond het Honda-krachtbron krijgt een nieuw hoofdstuk. Toro Rosso neigt naar een samenwerking met de Japanners, maar Honda moet wel met centjes over de brug komen.

Volgens Italiaracing wil Red Bull Racing alleen zaken doen met Honda als het bereid is om met hetzelfde budget te werken, zoals het nu met McLaren doet.

Naar verluidt gaat het om een bedrag van circa 100 miljoen dollar. Per jaar.

Toen McLaren de deal met Honda tekende in 2014, berichtte de Formule 1-journalist Michael Schmidt dat Honda jaarlijks zo’n 50 miljoen dollar gireert aan McLaren, de motoren gratis levert (ten waarde van circa 20-25 miljoen) en de helft van de salarissen van de coureurs betaalt.

Red Bulls autosportadviseur Dr. Helmut Marko wil voor Toro Rosso een vergelijkbare deal afdwingen, maar Honda wil daar niet in mee gaan. Toro Rosso is wat hun betreft een team uit het middenveld en daarom willen ze er minder geld in steken.

De Japanners zouden denken aan ongeveer dezelfde deal die op tafel lag bij Sauber. De precieze details daarvan weten we niet, maar velen gaan ervan uit dat dit slechts ging om Honda-motoren met korting.

Maar het gaat Marko niet om het geld, doch als een soort motivatie voor Honda en een vergoeding voor eventuele imagoverlies. Men wil voorkomen dat Toro Rosso nog even wordt opgescheept met onbetrouwbare motoren alvorens de Japanners de handdoek in de ring gooien.

Toro Rosso is momenteel in staat om elke race richting de punten te rijden, terwijl McLaren maar moet afwachten of haar auto’s überhaupt heel blijven.

Deze week zouden er knopen worden doorgehakt, maar voorlopig blijft het bij ‘gesprekken over aanvullende voorwaarden’...Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.