koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Lotus in gesprek met Maldonado

Het was weer eens raak voor Maldonado. De Venezolaan tikte in zijn ijver om te profiteren van een foutje van Caterhams Markus Ericsson, diens auto aan en werd bestraft door de stewards met vijf strafseconden voor de eerstvolgende pitsstop van de Lotus-coureur.

Pastor Maldonado heeft zijn reputatie niet bepaald mee, en hij won er zelfs een ‘award’ mee. Namelijk die van ‘meest bestrafte coureur van het seizoen 2013’.

Dit jaar verloopt de racecarrière van de met PDVSA-oliedollars ondersteunde Pastor volgens hetzelfde stramien. In Bahrein flikte de Venezolaan zijn Mexicaanse collega een kunstje en liet hij diens Sauber als een pannenkoek over de kop stuiteren. Het kwam Maldonado te staan op fikse straffen.

In China ging het weer fout. Tijdens het binnenrijden van de pitsstraat schoof Pastor Maldonado a lá Hamilton door het grid, en reed hij uiteindelijk zijn E22 kapot op de bandenmuur.

In Spanje, de track waar hij ooit zijn eerste en voorlopig enige overwinning boekte, verging het niet beter. Maldonado crashte in de beginfase van de kwalificatie en kon geen tijd rijden.

Nu grijpt Lotus in. CEO Gerard Lopez verklaarde tegenover de media dat hij met zijn tweede rijder om de tafel gaat zitten en hem trachten wat te kalmeren. We kennen Pastor als een zeer snelle coureur. Onze relatie met hem gaat terug tot de GP2 [Genii is gelieerd aan DAMS, FR], dus we weten wat hij kan. Doch zou ik graag willen zien dat hij minder pusht.

Elke ronde van Pastor is een kwalificatieronde, zo lijkt wel. Dat is mooi, maar het zou misschien efficiënter zijn als hij in de race op 95 procent van zijn kunnen gaat rijden. Niet om hem trager te maken, maar dat hij erop vooruit gaat. Pastor is een aardige jongen die goed ligt in het team., zo besloot Lopez.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.