Het Amerikaanse Liberty Global (Een telecommunicatie en televisie bedrijf) heeft samen met Discovery Communications (Een kabeltelevisiegroep) interesse om de aandelen over te kopen van CVC capital, dat melden verscheidene Britse en Amerikaanse media.

Deze twee zouden CVC zouden hebben benaderd met de interesse hebben om 49% van de aandelen in handen te willen krijgen. Op dit moment is CVC capital de grootste aandeelhouder met 35%, alle stemrechten inbegrepen. Dat betekent dat er nog moet worden gezocht naar 14% van de aandelen, vermoed wordt dat 12,3% kan gevonden worden bij Lehman Brothers Estate, dat tegen eind juni haar aandelen van de hand zal moeten doen volgens contract. De deal zou de waarde van de Formula One Group kunnen waarderen op 7,8 miljard euro

Op dit moment wil CVC nog geen commentaar kwijt over de geruchten, waarschijnlijk omdat de gesprekken nog in een vroeg stadium bevinden en zouden wel eens niet uitmonden in een bod. Ondertussen zouden Liberty en Discovery gevraagd hebben om privé-informatie te mogen inkijken over de Financiën van CVC.

Liberty Global is bekend in de lage landen als eigenaar van het Belgische Telenet en in Nederland van UPC Netherlands

Met dank aan forummer Marc voor de tip