koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Jolyon Palmer: “Abiteboul wilde Sainz per sé tekenen”


[Cyril Abiteboul rechts]

Lewis Hamilton is nu de enige Brit in de Formule 1 sinds Jolyon Palmer de wacht werd aangezegd. De Brit verhuisde mee van Genii Lotus naar Renault, maar wist nooit te overtuigen.

Te vaak finishte Palmer in een ‘net niet’-positie. Dit jaar liefst achtmaal net buiten de punten, op een positie tussen P11 en P13. Te vaak was de Brit een seconde of meer langzamer dan Nico Hülkenberg, en dat kostte het team gewoon punten en dus geld.

Eigenlijk had iedereen dit kunnen zien aankomen. Renault liet al in de winter weten interesse te hebben in Carlos Sainz jr. Maar Red Bull hield de boot af, niet wetende dat de flirt van de Franse motorleverancier het hoofd van de Spanjaard op hoofd zou brengen.

Opeens was daar het grote ongenoegen, welk boos de kop in werd gedrukt door Red Bulls autosportadviseur Dr, Helmut Marko. De rust keerde weer, totdat de Oostenrijkers werden meegesleurd in de soap tussen McLaren, Toro Rosso, Honda en Renault.

Bij Red Bull zag men het als een kansje om Sainz te geven wat hij wil, en zo was ook Renault blij. Zo blij dat men Carlos het liefst per direct in de RS17 wilden zetten.

Maar dat was buiten het waterdichte contract van Palmer gerekend, een unicum in de sport vandaag de dag.

Maar kennelijk werd de druk flink opgevoerd zodat amper 12 uur voor het weekeinde van de Grand Prix van Japan, Palmer te verstaan werd gegeven dat Japan nu echt zijn eindhalte zou worden.

Eerder tekende ik op wat de rol van Kvyat en Red Bull was in het gebeuren. Jolyon Palmer stond onderaan de glijdende schaal waarop het stront naar beneden gleed en kreeg de volle laag.

Dat liet de Brit niet lang gebeuren en stapt hij dus op.

 

 Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.