koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Horner uit kritiek op gridstraffen en V6 motor

Red Bull teambaas Christian Horner heeft de FIA opgeroepen om met spoed te kijken naar de manier waarop coureurs gestraft worden na het wisselen van powerunit onderdelen. Momenteel krijgen de coureurs een gridstraf bij een wissel, maar volgens Horner moet dit anders.

Het was chaos zondagmiddag even voor tweeën in Monza. Ongeveer de helft van de startgrid had ervoor gekozen om onderdelen van de powerunit te vervangen, en dus kreeg de FIA een zware dobber om alle gridstraffen met elkaar te verrekenen en te zorgen dat alle coureurs op de juiste plek kwamen te staan. Slechts vier wagens konden starten op de positie waarop ze ook daadwerkelijk gekwalificeerd hadden. Twee daarvan hadden wonderbaarlijk genoeg wél een gridstraf opgelopen.

Eerder leverde Ross Brawn al kritiek op de manier van straffen, en nu deelt Christian Horner ook zijn mening over de gridstraffen. We moeten serieus kijken of er niet een andere manier is van straffen. Bijvoorbeeld het straffen van de motorleverancier of constructeur, in plaats van de startgrid door elkaar te husselen. Tegen het eind van het seizoen zullen de gridstraffen alleen maar toenemen, het zou jammer zijn als het kampioenschap hierop beslist zou worden.

Horner zag zaterdag na afloop van de kwalificatie op Monza beide coureurs afzakken naar de onderste regionen van de startgrid, nadat Max Verstappen en Daniel Ricciardo als tweede en derde wisten te kwalificeren. Voor volgend jaar is ziet Horner niet veel kans op verbetering. Volgend jaar mogen we maar drie powerunits per seizoen gebruiken, terwijl er meer races zijn. Volgens mij moet dit bovenaan de agenda staan van de ‘Strategy Group’ tijdens de volgende bijeenkomst. Ik heb geprobeerd om dit aan te kaarten tijdens een eerdere bijeenkomst, maar daar toen kreeg ik geen bijval. Het hele punt van weinig motoren gebruiken is kosten bespraken, maar er wordt niets bespaard omdat we de motoren toch de hele wereld over sturen. Volgens mij is het beter om vijf powerunits te gaan gebruiken, in plaats van drie.

De Formule 1 maakt sinds 2014 gebruik van V6 turbomotoren. Sindsdien heeft Red Bull niet meer voor de titel kunnen meestrijden. Het is dan ook niet gek dat Horner geen fan is van de huidige motorkoers waarop de Formule 1 zit. Deze motor heeft sinds haar introductie niets goeds voor de Formule 1 gedaan.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.