Christian Horner zet vraagtekens bij het coureursbeleid van Ferrari. De Brit had Felipe Massa voor 2013 geen nieuw contract gegeven. De Braziliaan mag volgens hem nog van geluk spreken dat hij nog teamgenoot van Alonso mag zijn.

Horner: Ik denk niet dat ik Massa een nieuw contract had voorgeschoteld. De Formule 1 is een harde wereld, gebaseerd op resultaten. Je moet hetgeen zijn teamgenoot Fernando Alonso in dezelfde auto, neem ik aan, presteert in ogenschouw nemen. Ferrari heeft naar alternatieven gezocht, en in elk geval bij een van onze rijders aangeklopt. Ze maakten zich zorgen om de vorm van Massa, maar hun opties waren beperkt. En Felipe pikte de goede draad op in het laatste deel van het seizoen. In Maranello voerden ze koortsachtig overleg, maar toen de muziek stopte bleek Massa toch de beste optie voor ze.

Uiteraard reageert Christian Horner op een vraag van een journalist, maar dit soort uitspraken zijn niet bepaald handig. Zeker niet als je eerder andere teams hebt beschuldigd van inmenging/bemoeienissen met je team.

En hoezo “dezelfde auto neem ik aan”? Dus Webber en Vettel rijden in gelijkwaardige auto’s?

Natuurlijk presteerde Massa beneden verwachting, maar dan zou Horner Webbber ook geen nieuw contract moeten geven. Het verschil tussen de eerste en tweede coureur is zowel bij Ferrari als Red Bull tamelijk groot. Het is nu zaak dat Felipe zijn critici de mond snoert, door direct aan het begin van volgend jaar van hoog niveau te zijn en deze lijn vast te houden.

Daarbij versloeg de Braziliaan zijn hoger aangeschreven teamgenoot tot twee keer toe, in de laatste twee races van seizoen 2012.