koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Honda verwacht opnieuw moeizaam weekend

Bij McLaren-Honda heeft men geen hoge verwachtingen voor de volgende Grote Prijs, die van Canada. Honda-baas Yusuke Hasegawa vreest dat de motor op het snelle Circuit Gilles Villeneuve in Montreal niet goed uit de verf zal komen.

De lange rechte stukken en de veeleisende bochten van de Canadese baan spelen niet in ons voordeel, geeft Hasegawa toe. Het zal dus weer een heel moeilijk weekend worden voor ons. De kans is bovendien reëel dat McLaren opnieuw enkele power units zal moeten veranderen, waardoor de rijders voor hoge gridstraffen moeten vrezen. In Rusland moest Vandoorne bijvoorbeeld al vijftien plaatsen achteruit. Zelfde verhaal voor Button in Monaco, die zijn eenmalige terugkeer uit zijn pensioen zich allicht anders had voorgesteld..

Ook al kunnen we in Montreal onze krachten niet echt uitspelen, toch blijven we ons race na race ontwikkelen en op zoek gaan naar betere prestaties, reageert McLaren-teambaas Eric Boullier eerder clichématig. Als er toch kansen zouden zijn op een goede uitslag zullen we die niet laten liggen.

Sinds McLaren met een power unit van Honda onder de motorkap rijdt, kon het team geen punten meer scoren in Canada. Zowel in 2015 als in 2016 staakte Button de strijd vroegtijdig. Twee jaar geleden deed Alonso dat eveneens. Vorig jaar werd de Spanjaard, die nu terugkeert na zijn avontuur in de IndyCar, toch nog elfde.

2017 verloopt zo mogelijk nog dramatischer dan de voorbije seizoenen. Met negen opgaves (4x Vandoorne, 4x Alonso en 1x Button) op zes races zijn de betrouwbaarheidsproblemen groter dan ooit. Bovendien staat de teller van McLaren in de constructeursstand nog op nul. Vandoorne leek daar in Monaco verandering in te brengen, maar een stuurfout dwarsboomde zijn puntenfinish.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.