koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Hamilton: ‘Prima om de schurk te zijn’

Lewis Hamilton won zondag de Grand Prix van Italië. De drievoudig wereldkampioen domineerde in Ferrari land, en kon daarom na afloop van de race rekenen op de nodige weerstand van de ‘tifosi’. Hamilton zit er echter niet al teveel mee.

Alles wat niet Ferrari is wordt op Monza toch even anders behandeld dan de rode bolides van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen. Ook winnaar Lewis Hamilton werd na zijn zege niet onthaald zoals hij bijvoorbeeld in Groot Brittannië gewend is. De Brit kon zelfs luisteren naar het nodige boegeroep. Hamilton zelf is er echter nogal luchtig onder, en kon het zelfs niet nalaten om de tifosi een steek onder water te geven.

Zoiets kun je verwachten in Italië. De afgelopen jaren is het min of meer normaal geworden als er geen Ferrari coureur wint. Wanneer je hier de Ferrari’s verslaat, ben je automatisch de schurk. Maar ik vindt het prima om de schurk te spelen, geen probleem. Ik probeer gewoon respectvol te blijven. Ik bewonder hun passie. Soms lijken ze wat meer op de agressieve voetbalfans, maar ze doen het allemaal uit liefde voor Ferrari. Verklaarde Hamilton na de race.

De Ferrari fans zijn zoals altijd zeer loyaal naar ‘hun’ team toe. Wie er uitkomt voor het team maakt dan niet uit, elke Ferrari coureur wordt als held onthaald. In 2013 kon Sebastian Vettel (toen nog voor Red Bull) rekenen op het nodige boegeroep na zijn zege op Monza. Inmiddels wordt de Duitser al drie jaar hartstochtelijk toegejuicht van onder het prachtige podium dat Monza elk jaar toch weer speciaal maakt.

 Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.