koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Hamiltin wint in Azerbeidzjan, Red Bull coureurs schakelen elkaar uit

Lewis Hamilton heeft in Azerbeidjzan een knotsgekke Grand Prix op zijn naam geschreven. Hamilton bleef Kimi Raikkonen en Sergio Perez voor. Daniel Ricciardo en Max Verstappen elimineerden elkaar.

Het ging al meteen fout in ronde één toen Kimi Raikkonen en Esteban Ocon in aanrakning kwamen met elkaar. Raikkonen moest een nieuwe voorvleugel halen en Ocon eindigde in de muur. In het gedrang raakte ook Hulkenberg, Sirotkin, en Alonso elkaar. Sirotkin viel uit en Alonso moest na een lekke band een extra pitstop uitvoeren. Na de safety car was het Vettel die de touwtjes stevig in handen hield en snel een voorsprong uitbouwde. Bottas en Hamilton volgden.

Red Bull kon het tempo in deze fase van de race niet volgen. Al snel liepen de Mercedes-coureur 20 seconden weg. Zelfs Sainz en Hulkenberg reden op een zachtere compound banden de Red Bull’s voorbij. Nico Hulkenberg gooide vervolgens een kans op een goede klassing weg door in de muur te eindigen. De Duitser die nog nooit op het podium eindigde deed dit ook vorig jaar in Bakoe.

Hamilton maakte halverwege de race een klein foutje waarmee hij seconden verloor. Hierna maakte de wereldkampioen meteen een pitstop. Ook Vettel stopt en komt voor Hamilton op de baan. Bottas gaat aan de lieiding. Hamilton kwam na zijn pitstop vlak voor Max Verstappen terecht met Daniel Ricciardo in zijn kielzog. De gehele race zijn Verstappen en Ricciardo aan elkaar gewaagd. Na diverse pogingen gaat Ricciardo Verstappen voorbij. Na de pitstops van beide heren zijn de rollen omgedraaid, Verstappen komt voor Ricciardo de baan op. Met nog twaalf ronden te gaan gaat het fout Ricciardo klapt op Verstappen bij het aanremmen van de eerste bocht. Beide coureurs vallen uit, tot grote frustratie van het Red Bull-team.

Ondertussen moet de safety car de baan op komen en zet ook Grosjean, achter de safety car, zijn auto in de muur. Grote profiteur van de safety car is Valterri Bottas die de leiding houdt.Nadat de safety car vertrekt is het Vettel die probeert om Bottas te verschalken. Vettel verremd zich en moet Hamilton laten passeren. Tot overmaat van ramp voor Vettel komt één ronde later ook Perez voorbij.

Het drama is compleet als met nog drie ronden te gaan de achterband van Bottas klapt nadat hij over enkele kleine brokstukken rijdt op het lange rechte stuk. Hamilton erft zo de leiding en wint de race. Voor Raikkonen en Perez. Vettel wordt vierde voor Sainz, Leclerc, Alonsol, Stroll, Vandoorne, en Hartley.

Het incident tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo wordt nu onder zocht voor de wedstrijdleiding, we houden je op de hoogte!Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.