koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
GP SINGAPORE: Hamilton vergroot voorsprong in klassement met zege

Lewis Hamilton heeft zondagmiddag de Grand Prix van Singapore gewonnen. De Brit kon bijna onbedreigd naar de zege rijden. Max Verstappen verzilverde zijn tweede startplek nadat hij deze even was kwijtgeraakt aan Sebastian Vettel.

Geen veranderingen in top drie
Lewis Hamilton is meteen bij de start weg en krijgt enkel nog tegenstand van Max Verstappen wanneer hij opgehouden wordt door achterblijvers die in gevecht zijn. De regerend wereldkampioen slaat een aanval van de Nederlander af en kan verder gaan met waar hij al de hele race mee bezig was, domineren.

Verstappen heeft op zijn beurt een race die ietwat uitdagender was. Bij de start verliest hij een plek aan Sebastian Vettel. Maar die plek wint hij na de pitstop van Sebastian Vettel terug. Ferrari besluit om Vettel als eerste naar de pits te halen en te wisselen naar de Ultrasoft band. Het is een keuze die de competitieve kansen van Vettel meteen het putje in spoelen. De Duitser weet de finish op de zachte band met hangen en wurgen te halen op ruime achterstand van Hamilton en Vettel, die op de Soft band de race makkelijk uit kunnen rijden.

Broedermoord bij Racing Point Force India
Bij de start van de Grand Prix van Singapore zijn het opnieuw de Racing Point Force India coureurs die het elkaar enorm lastig maken. Sergio Perez en Esteban Ocon raken elkaar bij het ingaan van de tweede bocht. Ocon eindigt in de muur en kan al voor het einde van de tweede ronde terug lopend terug naar de pitbox. Het is niet de eerste keer dat de beide kemphanen het met elkaar aan de stok hebben. Vorig jaar en dit jaar reden Perez en Ocon meermaals tegen elkaar aan.

De wedstrijd zou daarna nog enerverender worden voor Perez in de enig overgebleven Force India. In een gevecht met de nog niet gestopte Sergey Sirotkin is er contact en dat moet Perez bekopen met een lekke band en een drive through penalty.

Alonso best of the rest
Waar de eerste zes posities werden bezet door de Mercedes, Red Bull en Ferrari coureurs, was de zevende stek voor een sterk rijdende Fernando Alonso. De Spanjaard zet op een bepaald moment in de race zelfs de snelste ronde in de race. Bovendien is Alonso de enige niet Mercedes, Red Bull of Ferrari coureur die niet op een ronde gezet wordt. Met de zevende plaats stijgt Alonso maarliefst drie plaatsen in de stand in het wereldkampioenschap.

Alonso’s teamgenoot Stoffel Vandoorne kent wederom een moeilijke wedstrijd. Hij brengt zijn McLaren bolide thuis op de twaalfde positie.

Op naar Rusland
De volgende Grand Prix wordt op 30 september verreden in Rusland. Het Sochi Autodrom is dan voor de vijfde keer gastheer van een Formule 1 Grand Prix. Met een voorsprong van veertig punten kan Hamilton de laatste zes wedstrijd berekenend gaan rijden.

 

 

 Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.