koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
GP Japan: Vettel ontloopt gridstraf

Het was een zeer bizarre gebeurtenis. Na afloop van de laatste Grand Prix van Maleisië ramden Lance Stroll en Sebastian Vettel elkaar.

De draagarm linksaf van de Ferrari SF70H werd volledig omhoog gekruld, wat het ergste deed vrezen voor eventuele schade door de weggerukte aandrijfas.

Indien Ferrari de versnellingsbak zou moeten vervangen, zou dat de Duitser een gridstraf kosten.

Maar…de transmissie werd tussen Maleisië en Japan overgevlogen naar de fabriek in Maranello, waar de technici het onderdeel nauwkeurig onderzochten. Die gaven vervolgens groen licht, dus Vettel krijgt weer de kans om nog voor zijn vijfde titel te vechten.

Hamilton heeft momenteel een voorsprong op Vettel in het WK van 34 punten, met nog vijf races te gaan. Terwijl Mercedes kampt met een niet-werkend aero-pakket.

Sebastian Vettel gaf verder aan niet boos te zijn op Lance Stroll naar aanleiding van de aanrijding tussen de twee. Vettel bevestigde donderdag in Japan dat de twee niet gesproken hebben over het voorval in Maleisië, maar bleef erbij dat Stroll voor een groot deel verantwoordelijk zou zijn.

Het was compleet onnodig, wanneer je van de lijn afwijkt, moet je weten wat er om je heen gebeurt. Ik vat het niet persoonlijk op. Hij werd erdoor verrast, maar ik ook.

Op Twitter verscheen -eindelijk- een still vanuit de auto van Stroll. Aan jullie om erover te beoordelen…

 Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.