koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Geen ideale dag voor Max Verstappen

Max Verstappen had zich waarschijnlijk meer voorgesteld van de vrijdag in Melbourne. De Nederlander werd tijdens de eerste vrije training geplaagd door opstartproblemen van zijn Red Bull, en tijdens de tweede vrije training maakte een uitstapje een voortijdig einde aan zijn dag. Ondanks de problemen kan men bij Red Bull tevreden zijn over de gereden tijden.

De eerste vrije training stond vooral in het teken van wennen aan de auto, banden en het circuit. De training begon met problemen in de startmotor, waardoor Verstappen later kon beginnen aan de sessie dan gehoopt. De Nederlander sloot de sessie af op een vierde positie, achter teamgenoot Daniel Ricciardo en de beide Mercedes coureurs.

Tijdens de tweede vrije training moet Verstappen zijn eerste run afbreken dankzij een crash van Jolyon Palmer. Dankzij een uitstapje door het gras komt de sessie echter tot een voortijdig einde in verband met een beschadigde vloer. De tijd die de Red Bul coureur op dat moment op de klokken heeft staan is goed voor een zesde positie, achter de Mercedes en Ferrari coureurs. Ook teamgenoot Ricciardo is met een vijfde tijd sneller dan Verstappen.

We proberen voor morgen een betere balans en meer snelheid in de auto te vinden. We zijn op het moment nog wat te langzaam en proberen ons te verbeteren. Ik denk dat we staan waar ik ons had verwacht, op dit moment als het derde team. We gaan er nu het beste van maken. Op een stratencircuit zoals hier verbetert de baan altijd veel gedurende het weekend, dus tijdens de kwalificatie zal het nog sneller gaan. Hopelijk hebben we zondag dan een goede start, want als we ervoor rijden, kunnen ze ons toch niet inhalen. Verklaarde Verstappen tegenover zijn eigen website.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.