koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
‘Geen bewijs voor corruptie Mallya’

We schreven al dat teameigenaar Vijay Mallya werd beschuldigd van het wegsluizen van geleend geld en belastingontduiking. De Indiase naamgever van Force India nam de wijk naar Groot-Brittannië, waarop de overheid uit zijn geboorteland de Britten verzocht om uitlevering…

Waar het ook al weer om ging: Mallya zit in de penarie vanwege onbetaalde leningen van zijn inmiddels failliete luchtvaartmaatschappij Kingfisher Airlines. Banken willen dat er een bedrag van ongeveer 1.4 miljard wordt terugbetaald.

Daarnaast zou Mallya overheidsgeld op een ‘oneigenlijke wijze‘ hebben gebruikt door buiten India vastgoed te kopen. De IDBI is een financiële instelling van de Indiase overheid, en vooral gericht op ontwikkeling van lands economie. Dus het geld moet in India worden besteed.

Verder had de gevallen zakenman 40 miljoen US-dollar overgemaakt naar een fonds voor zijn kinderen, in plaats van dat bedrag te gebruiken voor schuldverlichting. Mallya had enkele aandelen in United Breweries verkocht voor 75 miljoen US-dollar.

Mallya werd schatrijk door het bedrijf van zijn vader uit te bouwen tot United Breweries Group dat de helft van de Indiase drankmarkt in handen had. Het Amerikaanse ‘rijkenmagazine’ Forbes schatte in 2012 het vermogen van de Indiër op bijna 1 miljard euro.

Als Mallya zijn hoofd koel had gehouden zoals een ‘normale‘ miljardair meestal placht te doen, had hij in weelde kunnen blijven leven ondanks dure hobbies als dik aangekleedde feesten op zijn peperdure 95 meter lange boot Indian Empress, paarden en de Formule 1.

Maar in 2005 wilde de man Richard Branson achterna en begon hij een luchtvaartmaatschappij met de naam Kingfischer Airlines, naar zijn bekendste product.

De Britten bogen zich recent over het verzoek vanuit India. Mallya’s advocaten stellen dat er geen bewijs is, dat de Indiër doelbewust fraude heeft gepleegd.

Raar, want in mei 2016 konden we u informeren dat Vijay Mallya had aangeboden 440 miljoen pond, circa 558 miljoen euro, te willen betalen terwijl hij een schuld heeft van ruim 1 miljard euro aan de banken. Een genereus aanbod, zo liet hij destijds weten aan de Financial Times.

Volgens de advocaten is het uitleveringsverzoek toch nog ongegrond. Er is geen bewijs voor de uitlevering van de heer Mallya, citeert Reuters de advocate van de Force India-teambaas, Clare Montgomery. Economisch en juridisch is het onmogelijk om de verliezen van banken te verhalen en de kosten van het falen door te berekenen.

De beschuldiging vanuit de Indiase overheid dat Mallya banken doelbewust om de tuin heeft geleid met valse winstvooruitzichten voor Kingfisher Airlines is volgens Montgomery een onjuiste aanname.

Maar daar hebben de piloten en stewardessen die zéér lang op hun geld moesten wachten of helemaal niet zijn betaald, geen enkele boodschap aan. Terwijl zij schuldeisers achter zich aan wisten, bleef Mallya rondvaren op zijn mega-jacht en dure feestjes geven.

Zulk laakbaar gedrag pleit niet voor Dr. Vijay Mallya…Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.